Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lockyer by měl být z nejhoršího venku, po srdeční zástavě je při vědomí a reaguje

Mrazivé scény v zápase Bournemouthu s Lutonem, který byl po kolapsu hostujícího kapitána předčasně ukončen.
Mrazivé scény v zápase Bournemouthu s Lutonem, který byl po kolapsu hostujícího kapitána předčasně ukončen. AFP
Sobotní zápas nejvyšší anglické soutěže mezi Bournemouthem a Lutonem nabídl na Vitality Stadium scény, při nichž jde sport stranou. Hostující kapitán Tom Lockyer (29) se po hodině hry zhroutil vinou srdeční zástavy na trávník a zápas byl přerušen a následně předčasně ukončen. Hlavní a naštěstí dobrá zpráva zní, že obránce, jenž zkolaboval už při červnové baráži o Premier League, je při vědomí a reaguje.

Diváci a hráči na stadionu v Bournemouthu byli v 65. minutě svědky děsivých okamžiků. Kapitán hostujícího celku se bezvládně zhroutil k zemi a po kolapsu nejevil známky života. Na hřiště okamžitě přispěchali záchranáři, kteří Lockyera ošetřili. Všichni přítomní byli viditelně otřesení.

Rozhodčí zápas přerušili a se zástupci obou týmů se shodli, že dál hrát se nebude. "Omlouváme se všem přítomným příznivcům, že hráči na obou stranách nebyli v takovém rozpoložení, aby mohli pokračovat. Viděli, že jejich spoluhráč a kamarád byl takto odnesen, za těchto okolností nešlo pokračovat," informoval Luton.

Zápas v Bournemouthu byl přerušen a následně předčasně ukončen.
Zápas v Bournemouthu byl přerušen a následně předčasně ukončen.AFP

Mnohem důležitější než pokračování duelu však byl boj hostujícího kapitána o život. Podle aktuálních informací je Lockyer při vědomí a jeho stav je stabilizovaný. "Náš lékařský personál potvrdil, že Tom utrpěl na hřišti zástavu srdce. V době, kdy byl odnesen na nosítkách, už reagoval. Další ošetření mu bylo poskytnuto uvnitř stadionu, za což ještě jednou děkujeme lékařským týmům obou týmů. Tom byl převezen do nemocnice, kde jeho stav stabilizovali. Nyní podstupuje podrobnější vyšetření," uvedl klub na sociálních sítích.

Devětadvacetiletý hráč problémy se srdcem neřeší poprvé. V červnu zkolaboval při finále play off o postup do Premier League ve Wembley a následně se podrobil operaci.  

Trenér Lutonu Rob Edwards tleská fanouškům za vyjádření podpory Lockyerovi.
Trenér Lutonu Rob Edwards tleská fanouškům za vyjádření podpory Lockyerovi.AFP

"Všichni se za našeho kapitána modlíme. Zatím neznáme úplný rozsah toho, co se na hřišti stalo a jaké budou další kroky při Tomově rekonvalescenci. Děkujeme všem zúčastněným za okamžitou reakci," uvedli zástupci nováčka nejvyšší anglické soutěže na sociální síti X.

Fanoušci na Vitality Stadium vyjádřili respekt hostujícímu kapitánovi hromadným skandováním jeho jména. "Děkujeme všem za vřelý potlesk a vyvolávání Tomova jména v tak těžké chvíli. Nyní je čas, aby se všichni naši hráči, zaměstnanci a příznivci jako vždy spojili a vyjádřili Tomovi a jeho rodině lásku a podporu," napsali zástupci klubu.

K celému incidentu se v prohlášení na internetu vyjádřil také Bournemouth. "Ulevilo se nám, když jsme slyšeli, že Tom reaguje. Naše myšlenky jsou v tuto chvíli s Tomem a jeho rodinou." Zápas by měl být dohrán v náhradním termínu.

Bournemouth – Luton 1:1 (nedohráno)