Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 8. kola Premier League: Zaváleli Garnacho a Maddison, dařilo se i City

Garnacho zazářil proti Brentfordu.
Garnacho zazářil proti Brentfordu.AFP / Livesport
Premier League se po druhé reprezentační pauze sezony znovu rozjela a k vidění toho v 8. kole bylo hodně. Nejlépe hodnocenými hráči se stali Alejandro Garnacho (20) z Manchesteru United a James Maddison (27) z Tottenhamu. V ideální jedenáctce anglické nejvyšší soutěže, která je sestavována na základě hodnocení Livesportu, má tentokrát hned tři zástupce Manchester City.
Ideální sestava 8. kola PL.
Ideální sestava 8. kola PL.Livesport

Brankář

Matz Sels (Nottingham Forest) 8.2

Sels zaválel, když Nottinghamu Forest porazil Crystal Palace 1:0 a vrátil se do horní poloviny ligové tabulky. Dvaatřicetiletý Belgičan zastavil v pondělí celkem sedm střeleckých pokusů, přičemž nejlepší zákrok předvedl proti Jeffreymu Schluppovi, když jeho pokus vyrazil na břevno.

Obránci

John Stones (Manchester City) 8.0

Stones se stal hrdinou proti Wolves, když v dramatické koncovce v páté minutě nastavení rozhodl o vítězství mistra 2:1. Třicetiletý anglický reprezentant v pokutovém území po rohu využil skvělého výskoku a centr Phila Fodena umístil nechytatelně za záda Josého Sá.

Ethan Pinnock (Brentford) 8.2

Z výhry se sice neradoval, ale i v rámci porážky 1:2 s Manchesterem United Jamajčan zazářil. Pinnock otevřel skóre zápasu přesnou hlavičkou po rohovém kopu a kromě toho si připsal osm úspěšných odkopů.

Joško Gvardiol (Manchester City) 8.0

Gvardiol přidal do své sbírky další úžasný gól a proti Wolves nadále ukazoval své herní kvality směrem dopředu. Chorvatský reprezentant se nádherně trefil a vyrovnal na 1:1, střelu – svou údajně slabší pravou nohou – krásně zpoza velkého vápna zakroutil do rohu brány.

Záložníci

Georginio Rutter (Brighton) 8.2

Rutter nastoupil na pravé straně zálohy Brightonu a prezentoval se energickým výkonem, díky kterému Brighton vyhrál 1:0 na hřišti Newcastlu. Francouz vyhrál v zápase 11 soubojů a měl zásadní podíl na jediném gólu zápasu, když po dobré souhře asistoval u zásahu Dannyho Welbecka.

James Maddison (Tottenham) 8.6

Přestože Maddison odehrál v jednoznačném utkání s West Hamem (4:1) pouhých 45 minut, šlo pro něj o velmi produktivní druhý poločas. Vytvořil pro své spoluhráče pět šancí – nejvíce v zápase – a z jedné se navíc Dejanu Kulusevskému podařilo vyrovnat.

Elliot Anderson (Nottingham Forest) 8.3

Anderson vnesl do hry záložníků Forestu v zápase s Crystal Palace trochu potřebné štiplavosti. Jednadvacetiletý hráč si vytvořil pět šancí, prezentoval se třemi driblinky a vyhrál jedenáct soubojů. V těchto číslech nenašel v zápase konkurenta.

Justin Kluivert (Bournemouth) 8.3

Náhradníci jsou mnohdy od toho, aby na hřišti udělali nějaký rozdruch. A přesně to Kluivert během výhry 2:0 nad v deseti hrajícím Arsenalem dokázal. Nizozemec se podílel na obou gólech Cherries, nejprve jeho chytře kopnutý roh zužitkoval Ryan Christie a poté sám zpečetil bodový zisk sebevědomě kopnutou penaltou.

Jeremy Doku (Manchester City) 8.5

Doku si zápase na hřišti Wolves užil a na levém křídle předvedl dominantní výkon. Belgičan předvedl šest driblinků, vyhrál deset soubojů a navíc si připsal parádní asistenci na Gvardiolův gól.

Útočníci

Facundo Buonanotte (Leicester) 8.5

Zapůjčení Buonanotteho z Brightonu se Leicesteru nadále vyplácí, argentinský fotbalista tentokrát v 64. minutě nastartoval obrat na hřišti Southamptonu, který vyústil ve výhru 3:2. Argentinec vstřelil třetí gól v sezoně, spoluhráčům vytvořil tři šance a vyhrál celkem 13 soubojů.

Alejandro Garnacho (Manchester United) 8.6

Garnacho se na vítězství na Old Trafford podílel osmi střelami a krátce po poločase vyrovnal ranou z boku na zadní tyč. V lize se trefil poprvé od 14. září.

Garnachova čísla proti Brentfordu.
Garnachova čísla proti Brentfordu.Opta by Stats Perform