Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 6. kola Premier League: Sestavě vévodí Palmer, nechybí Souček

Cole Palmer nastřílel Brightonu čtyři góly za 20 minut a od Livesportu dostal známku 9,7.
Cole Palmer nastřílel Brightonu čtyři góly za 20 minut a od Livesportu dostal známku 9,7.GLYN KIRK / AFP / Marek Kratochvíl
Premier League o víkendu nabídla další várku dramatických zápasů a mimořádných individuálních výkonů. Ten nejlepší předvedl Cole Palmer (22), který Brightonu během 20 minut prvního poločasu nastřílel čtyři góly. V ideální jedenáctce 6. kola anglické nejvyšší soutěže, která je sestavována na základě hodnocení Livesportu, figurují kromě klenotu Chelsea i čtyři aktéři utkání Arsenal – Leicester a dostal se do ní i Tomáš Souček (29).
Ideální sestava 6. kola PL.
Ideální sestava 6. kola PL.Livesport

Brankář

Mads Hermansen (Leicester) 7,9 

Přestože Lišky při  porážce 2:4 s Arsenalem inkasovaly čtyřikrát, dánský brankář na Emirates Stadium potvrdil dobrou formu. Hermansen předvedl 12 zákroků včetně několika z kategorie mimořádných. Nebýt jeho, odvezli si hosté větší gólový příděl. 

Obránci

James Justin (Leicester) 8,2

Druhým zástupcem Leicesteru v ideální jedenáctce je autor obou jeho branek ze sobotního zápasu v Londýně. Oku lahodila zejména druhá trefa anglického obránce, který po pasu Wilfreda Ndidiho luxusním volejem v 63. minutě vyrovnal na 2:2.

Marc Guéhi (Crystal Palace) 8,6

V 10. minutě otevřel skóre zápasu Everton – Crystal Palace a přestože hosté v Liverpoolu prohráli 1:2, prezentoval se i po zbytek utkání spolehlivým výkonem. Směrem dozadu zapsal 10 vyhraných soubojů, v ofenzivě vymyslel dvě klíčové přihrávky.

Jurriën Timber (Arsenal) 8,4

Nizozemský zadák se po vážném zranění kolena z minulé sezony stává nedílnou součástí sestavy Kanonýrů. Svůj vliv dokázal i v sobotu, kdy mimo jiné asistoval na úvodní branku Gabriela Martinelliho a zkompletoval sedm klíčových přihrávek.

Timberova heat mapa v zápase s Leicesterem.
Timberova heat mapa v zápase s Leicesterem.Opta by StatsPerform / Josh Smith /PPAUK / Shutterstock Editorial / Profimedia

Joško Gvardiol (Manchester City) 8,1

Manchester City, oslaben o klíčového hráče Rodriho, uhrál v Newcastlu pouze remízu 1:1. Chorvatský obránce se blýskl dalším důležitým gólem – ve 35. minutě prokázal klid, když dostal míč na levé straně pokutového území, přehodil si ho na pravačku a poslal jej po zemi na zadní tyč.

Záložníci

Dejan Kulusevski (Tottenham Hotspur) 8,6

Agilní Švéd sehrál hlavní roli při jednoznačném vítězství Spurs 3:0 na hřišti Manchesteru United. Na Old Trafford přitom nenastoupil na své typické pozici na křídle, hru tentokrát řídil ze středu pole. Zaznamenal devět klíčových přihrávek a gól na 2:0.

Kulusevskiho statistiky proti Manchesteru United.
Kulusevskiho statistiky proti Manchesteru United.Opta by StatsPerform / MICHAEL REGAN / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP

Tomáš Souček (West Ham) 8,3

West Ham zdaleka nezažívá ideální start do sezony a remíza 1:1 na hřišti Brightonu je pro něj v aktuální situaci úspěchem. Tím spíš, že od první minuty prohrával. Bod zařídil kapitán českého národního týmu, který v pádu prostřelil brankáře.

Carlos Baleba (Brighton) 8,1

Byl jedním z hlavních aktérů šestigólového thrilleru mezi Chelsea a Brightonem (4:2), když si připsal gól a asistenci. Kamerunský středopolař nejdřív připravil úvodní branku utkání pro Georginia Ruttera a ve 34. minutě po chybě v rozehrávce Blues snížil na 2:3.

Útočníci

Bukayo Saka (Arsenal) 8,8

Čtvrtý aktér zápasu mezi Arsenalem a Leicesterem. Forvard Kanonýrů si sice nevylepšil statistiky produktivity, nicméně v sobotu zaznamenal devět klíčových přihrávek a pro spoluhráče vytvořil čtyři šance.

Cole Palmer (Chelsea) 9,7

S přehledem nejlepší hráč uplynulého kola. Dorážka do odkryté brány, penalta a fantasticky zahraný pokutový kop – tak vypadal jeho hattrick vtěsnaný do 10 minut. A za dalších 10 minut přidal Palmer na bližší tyč čtvrtý gól.

Palmerovy statistiky proti Brightonu.
Palmerovy statistiky proti Brightonu.Richard HEATHCOTE / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP

Dwight McNeil (Everton) 8,1

Výrazně přispěl k prvnímu vítězství Evertonu v aktuální sezoně, v zápase s Crystal Palace dal oba góly domácích. Anglický útočník se prosadil parádní střelou z hranice šestnáctky a poté po perfektním zpracování zatloukl balon z úhlu do brány.

Tabulka Premier League