Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 5. kola Premier League: Hvězdy Chelsea a Liverpoolu dominovaly

Caicedo z Chelsea byl v zápase proti West Hamu jedním z tahounů.
Caicedo z Chelsea byl v zápase proti West Hamu jedním z tahounů.Ian Stephen / ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia
Premier League přinesla o víkendu spoustu dramatických a zábavných momentů, včetně řady pozoruhodných individuálních výkonů. Šlágrem bylo jistě utkání Manchesteru City s Arsenalem, které skončilo remízou 2:2, ale k vidění byly také sebevědomé výhry Chelsea, Liverpoolu či Tottenhamu. Z posledních tří jmenovaných celků se do ideální sestavy 5. kola Premier League, připravených na základě zápasových známek Livesportu, dostalo hned devět hráčů.
Ideální sestava 5. kola Premier League.
Ideální sestava 5. kola Premier League.Livesport

Brankář

Robert Sánchez (Chelsea) 8,3

Španělský gólman Sánchez pomohl k vítězství 3:0 nad West Hamem sebejistým výkonem. Připsal si sedm zákroků, stáhl tři centrované míče a Blues si i díky němu z London Stadium odvezli všechny body.

Obránci

Trent Alexander-Arnold (Liverpool) 8,0

Anglický reprezentant Alexander-Arnold při výhře 3:0 nad Bournemouthem zaznamenal první asistenci v letošní ligové sezoně Premier League. Pravý obránce vytvořil dvě velké šance a jednu z nich proměnil ve svůj druhý gól Luis Díaz. Také vyhrál šest obranných soubojů.

Ibrahima Konaté (Liverpool) 7,8

I Konaté předvedl proti Bournemouthu dominantní výkon. Francouz si připsal 96 přihrávek, šest skluzů a vyhrál všechny čtyři vzdušné souboje. Zaznamenal také skvělou asistenci, když nahrál na první Díazův zásah.

Riccardo Calafiori (Arsenal) 7,8

Calafiori poctivou defenzivní prací pomohl Arsenalu k bodu za remízu remízu 2:2 s Manchesterem City. V utkání se prezentoval lépe a lépe a svůj výkon podtrhl krásnou gólovou trefou zpoza vápna, která měla hodnotu 0,02 xG. Kromě toho vyhrál tři souboje a sedmkrát úspěšně odkopl míč do bezpečí, což bylo hodně důležité, protože Arsenal byl po červené kartě Leandra Trossarda nucen hlavně bránit.

Záložníci

Cole Palmer (Chelsea) 8,3

Palmer i v nové sezoně pokračuje ve skvělých výkonech. Tentokrát na začátku druhého poločasu svým druhým gólem v ročníku navýšil vedení Cheslea už na 3:0 a definitivně tak zlomil odpor West Hamu. Anglický reprezentant také dvakrát vystřelil, vyhrál šest soubojů a připravil jednu velkou šanci.

Moises Caicedo (Chelsea) 8,4

Pevnou součástí středové řady Cheslea se stal Caicedo, který i proti Kladivářům předvedl skvělý výkon. Ekvádorec byl po celý zápas velmi aktivní, připsal si 13 vyhraných soubojů osm úspěšných skluzů a také asistenci u druhé branky Nicolase Jacksona.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

James Maddison (Tottenham) 8,6

Záložník Tottenhamu byl v zápase proti Brentfordu (3:1) jasně nejlepším hráčem. Maddison tahal za nitky ve středu pole, vytvořil sedm šancí pro své spoluhráče a byl klíčem k vyrovnání Spurs poté, co zachytil přihrávku soupeře. Svůj výkon podtrhl v 85. minutě, kdy po rychlém protiútoku skóroval a definitivně rozhodl o tom, že tři body zůstanou na Tottenham Hotspur Stadium.

Stephy Mavididi (Leicester) 8,3

Do nejlepší jedenáctky týdne se dostal i hráč Leicesteru. Mavididi byl po celý zápas proti Evertonu velmi nebezpečný a byl to právě on, kdo nakonec Liškám zajistil remízu 1:1. Produkt akademie Arsenalu vstřelil svůj druhý gól v Premier League, když se po rohovém kopu prosadil po zmatku v pokutovém území. V zápase na King Power Stadium také absolvoval pět driblinků a vyhrál 10 soubojů.

Útočníci

Mohamed Salah (Liverpool) 8,4 

Salah byl proti Bournemouthu kreativním středobodem Liverpoolu a z pravého křídla si vytvořil šest šancí. Výsledkem toho bylo, že Egypťan zaznamenal čtvrtou asistenci v tomto ročníku poté, co uvolnil Darwina Núňeze a ten potřetí v zápase rozvlnil síť za gólmanem Kepou Arrizabalagou.

Nicolas Jackson (Chelsea) 9,5

Senegalský útočník proti West Hamu potvrdil skvělý vstup do sezony, když se na výhře 3:0 podílel na všech třech gólech Cheslea, přičemž první dva sám dal a celkem má tak na svém kontě už čtyři přesné zásahy. Tento výkon mu zaslouženě vynesl nejvyšší hodnocení ze všech hráčů v tomto týdnu.

Jackson proti West Hamu zaválel.
Jackson proti West Hamu zaválel.Opta by Stats Perform

Luis Díaz (Liverpool) 9,3

Útočník Liverpoolu se v naší nejlepší jedenáctce týdne objevuje již potřetí, což jen dokládá, že se na začátku nové sezony nachází v perfektní formě. Díaz se proti Bournemouthu trefil dvakrát během tří minut a vylepšil svou bilanci již na pět branek. Nejprve si stáhl dlouhý míč od Konatého a obešel brankáře, aby o chvíli později přidal druhý gól.

Tabulka Premier League