Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 4. kola Premier League: Trojlístku z Manchesteru United kraluje De Ligt

Nejlépe hodnoceným hráčem uplynulého kola PL podle Livesportu byl Matthijs de Ligt.
Nejlépe hodnoceným hráčem uplynulého kola PL podle Livesportu byl Matthijs de Ligt.ČTK / imago sportfotodienst / Paul Terry / Profimedia
Anglická nejvyšší fotbalová soutěž se vrátila po první podzimní reprezentační přestávce a znovu nabídla řadu působivých výkonů. Nejvyšší vítězství zaznamenal o víkendu Manchester United, který si ze Southamptonu odvezl triumf 3:0 a i díky tomu má největší zastoupení v ideální sestavě 4. kola Premier League. Ta je již tradičně sestavena na základně zápasových známek Livesportu.
Ideální sestava 4. kola Premier League.
Ideální sestava 4. kola Premier League.Livesport

Brankář

Robert Sánchez (Chelsea) 8,1 

Byl nejlepším hráčem utkání při vítězství Chelsea 1:0 v Bournemouthu, když sedmi úspěšnými zákroky výrazně přispěl k tomu, že Blues neinkasovali. To nejlepší si španělský brankář schoval na 38. minutu, kdy za bezbrankového stavu zlikvidoval penaltu Evanilsona.

Obránci

Matthijs de Ligt (Manchester United) 8,6

Nizozemský obránce si před dvěma týdny proti Liverpoolu prožil nadmíru náročný debut v dresu United, ale tentokrát při výhře 3:0 v Southamptonu předvedl velmi slibný výkon. Hlavičkou otevřel skóre a pomohl zavřít obranu šesti odebráními balonu. Jeho známka 8,6 je nejvyšší z celého kola.

De Ligtovy statistiky proti Southamptonu.
De Ligtovy statistiky proti Southamptonu.Opta by Stats Perform

Dara O'Shea (Ipswich) 8,0 

Irský zadák debutoval v dresu Ipswiche při remíze 0:0 v Brightonu a dominantním výkonem pomohl nováčkovi k prvnímu čistému kontu a druhému bodu sezoně. O'Shea v sobotu vyhrál osm osobních soubojů, zachytil čtyři přihrávky a odvrátil šest balonů.

Gabriel Magalhaes (Arsenal) 8,2 

Severolondýnské derby přineslo opatrný fotbal s nemnoha vyloženými šancemi na obou stranách, Arsenal nakonec na hřišti Tottenhamu vybojoval těsné vítězství 1:0. Rozdílovým hráčem Gunners byl Gabriel, který po rohovém kopu rozhodl hlavičkou o cenné výhře.

Záložníci

Amad Diallo (Manchester United) 8,0

První ze dvou ofenzivně laděných hráčů United, kteří se dostali do ideální sestavy Livesportu, zaujal při vítězství nad Southamptonem kreativitou. Reprezentant Pobřeží slonoviny vyslal šest klíčových přihrávek, udržel si 90% přesnost přihrávek a připsal si i jednu asistenci.

Wilfred Ndidi (Leicester) 8,0

Záložník Leicesteru, který zastává zejména defenzivními povinnosti, ukázal při remíze 2:2 s Crystal Palace i útočné schopnosti. Nigerijský reprezentant si připsal i dvě asistence a po celé utkání tvořil hru, čehož důkazem jsou mimo jiné čtyři klíčové přihrávky.

Joe Willock (Newcastle) 8,2

Středopolař Newcastlu se ve Wolverhamptonu dostal na trávník po přestávce místo Joelintona za nepříznivého stavu 0:1. Naskočil spolu s Harveym Barnesem a Sandro Tonalim a všichni tři pomohli Strakám vrátit se do zápasu. Anglický záložník předvedl pět klíčových přihrávek a v 80. minutě připravil Barnesovi gól na 2:1.

Marcus Rashford (Manchester United) 8,2

Poprvé v sezoně se střelecky prosadil, když při jasné výhře United zvyšoval před pauzou chytře ukrytou střelou na 2:0. Přestože se anglický křídelní hráč nezapojoval do všech útoků, byl po celý zápas pro Southampton hrozbou a pomohl Red Devils k důležitým třem bodům.

Útočníci

Christopher Nkunku (Chelsea) 8,0 

Chelsea v Bournemouthu dosáhla na vítězství zejména díky francouzskému forvardovi, jenž se na hřiště dostal až v 79. minutě a krátce poté rozhodl. Nkunku převzal balon na hranici šestnáctky, se štěstím se probil přes tři protihráče a trefil se k tyči. 

Erling Haaland (Manchester City) 8,1

Norský kanonýr City se do střelecké listiny – hned dvakrát – zapsal i proti Brentfordu (2:1) a po čtyřech kolech Premier League má na kontě devět gólů! Haaland se už nyní dostal na třetinu počtu svých branek z minulého ročníku (27) a je na nejlepší cestě překonat vlastní rekord v počtu gólů v sezoně PL (36).

Haalandovy statistiky v aktuální sezoně.
Haalandovy statistiky v aktuální sezoně.Opta by Stats Perform

Ollie Watkins (Aston Villa) 8,3

Navzdory pomalejšímu rozjezdu se začíná dostávat do formy, v níž v minulé sezoně nasázel 19 branek. V sobotu dvěma přesnými zásahy dirigoval vítězství Aston Villy nad Evertonem 3:2. Svými góly vymazal náskok Toffees, domácím pak zajistil tři body Jhon Duran.

Tabulka Premier League