Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 2. kola Premier League: Dva hattricky či Díaz se 100% úspěšností přihrávek

Madueke proti Bournemouthu zazářil hattrickem.
Madueke proti Bournemouthu zazářil hattrickem.Profimedia
Premier League má za sebou druhé kolo, ve kterém byla k vidění řada působivých výkonů. Zazářili zejména Noni Madueke (22) a Luis Díaz (27), kteří sehráli při vítězství svých týmů důležité role. Do ideální jedenáctky Premier League, která je sestavována podle známek Livesportu, se dostali dva hráči Tottenhamu a Manchesteru City, trošku překvapivě i jeden hráč Southamptonu.
Ideální sestava úvodního kola Premier League.
Ideální sestava úvodního kola Premier League.Livesport

Brankář

Alex McCarthy (Southampton) 7,7

Nebýt McCarthyho, který skvělými zákroky držel Southampton ve hře, prohráli by Svatí s Nottinghamem Forest výrazně větším rozdílem než 0:1. Klub z jihu Anglie byl drtivou většinu zápasu pod obrovským tlakem a čtyřiatřicetiletý odchovanec Readingu zabránil debaklu.

Britský gólman sice nedokázal udržet čisté konto, ale připsal si sedm povedených zákroků. Jeho spoluhráči však nedokázali vstřelit kýžený vyrovnávací gól. 

Obránci

Trent Alexander-Arnold (Liverpool) 8,0

Jeden z nejlepších nahrávačů Premier League znovu zásoboval své spoluhráče nadýchanými centry z pravé strany, i to vedlo k vítězství Liverpoolu v prvním zápase Arneho Slota na Anfieldu. Ofenzivní krajní obránce zužitkoval svých kvalit a vytvořil v zápase čtyři šance.

Cristian Romero (Tottenham) 8,6

Rodák z Córdoby ozdobil svůj jubilejní 100. zápas v dresu Tottenhamu úžasným výkonem při výhře 4:0 nad Evertonem. Kromě čistého konta, na kterém měla podíl celá obrana Kohoutů, měl šestadvacetiletý stoper vynikající individuální statistiky.

Argentinský obránce předvedl šest obranných zákroků, k tomu dokázal vyhrát deset soubojů a následně vše zakončil gólem hlavou po rohovém kopu.

Max Kilman (West Ham) 8,5

Sedmadvacetiletý zadák udělal při svém debutu v dresu West Hamu dobrý dojem, ve druhém zápase však předvedl fenomenální výkon, který ještě vyšperkoval asistencí na vítězný gól při výhře 2:0 na hřišti Crystal Palace. 

Bývalý hráč Wolves dominoval v defenzivě, když šestkrát získal míč a vyhrál sedm soubojů. Ukázal také své kvality na míči, když prošel hřištěm a naservíroval ho Jarrodu Bowenovi, který se z podobných pozic nemílí.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Záložníci

Noni Madueke (Chelsea) 9,3

Odchovanec Tottenhamu se dostal před nedělním zápasem na půdě Wolves do role padoucha poté, co si na Instagramu utahoval z města Wolverhampton.

Dvaadvacetiletý hráč však na Molineux Stadium bude vzpomínat v dobrém, protože během 14 minut dokázal vstřelit hattrick. Anglický křídelník získal za tento výkon nejlepší hodnocení, které pro něj bylo velmi důležité z hlediska všech spekulací a jeho budoucnosti v Chelsea.

Statistiky Noniho Maduekeho při výhře proti Wolves.
Statistiky Noniho Maduekeho při výhře proti Wolves.Opta by Stats Perform

Morgan Gibbs-White (Nottingham Forest) 8,6

Čtyřiadvacetiletý středopolař byl klíčovou tváří duelu proti Southamptonu, když se dokázal jako jediný z Nottinghamu prosadit a rozhodl tak o tom, že si odvezl z jihu Anglie tři body.

Kromě vítězného gólů, který vstřelil odchovanec Wolves po rohovém kopu, vyšperkoval svůj výkon i třemi vytvořenými šancemi a čtyřmi úspěšnými driblinky. Gibbs-White navíc dokázal vyhrát nejvíce soubojů v zápase (11).

Kevin De Bruyne (Manchester City) 8,3

Belgičan přispěl asistencí a gólem k výhře Citizens 4:1 nad nováčkem z Ipswiche. Třiatřicetiletý hráč se nejdříve prosadil po obrovské chybě brankáře Muriče a následně našel nádherným pasem Erlinga Haalanda, který celou akci zakončil.

Kromě čtyř vytvořených šancí mohl De Bruyne přidat i druhou branku, jeho dělovka však skončila pouze na břevně.

Luis Díaz (Liverpool) 9,2

Kolumbijský křídelník se stal hlavní hvězdou domácí výhry 2:0 nad Brentfordem. Sedmadvacetiletý hráč otevřel skóre ve 13. minutě, když po bleskurychlém protiútoku zužitkoval přesnou nahrávku Dioga Joty.

Díaz kromě toho vytvořil čtyři šance a zkompletoval 100% úspěšnost přihrávek, tento špičkový výkon podtrhl ještě asistencí na branku Salaha.

Útočníci

Cole Palmer (Chelsea) 8,8

Nejlepší mladý hráč uplynulé sezony přispěl k vysoké výhře na hřišti Wolves bezchybným výkonem. Palmer nejprve nádherným lobem zaskočil Josého Sa, následně ve druhém poločase asistoval Maduekemu na každou z jeho tří branek. 

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Erling Haaland (Manchester City) 8,6

Norský gólostroj se proti nováčkovi z Ipswiche prosadil hned třikrát. Pro čtyřiadvacetiletého kanonýra to byl desátý hattrick v Premier League, zároveň se Haaland prosadil proti všem 24 soupeřům v Premier League, kterým kdy čelil.

Nejdříve nekompromisně proměnil penaltu, následně zakončil nádherný pas od kolegy De Bruyneho a hattrick zkompletoval až v závěru utkání, když překvapivou střelou zpoza vápna překonal brankáře Muriče.

Heung-min Son (Tottenham) 8,5

Kapitán Tottenhamu začal kvůli absenci zraněného Dominica Solankeho na pozici hrotového útočníka. Korejský forvard dvěma góly ukázal, že je mu opravdu jedno, kde v útoku bude hrát a přispěl tím k vysoké výhře 4:0 nad Evertonem.

První Sonův gól padl po velké chybě brankáře Pickforda, podruhé následně uspěl po asistenci Mickyho van de Vena, který prošel s míčem prakticky přes celé hřiště.