Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 16. kola Premier League: Sonův střelecký metr a skvělý gólman Burnley

Útočník Tottenhamu Son slaví.
Útočník Tottenhamu Son slaví.AFP
V nejlepší jedenáctce kola Premier League, složené na základě známek Livesportu, se sešla rozmanitá společnost. Svého zástupce tu má sedm klubů, přičemž s triem hráčů je největším dodavatelem Bournemouth. Top hráčem se však stal Korejec Son Heung-min (31), který se pod triumf nad Newcastlem 4:1 podepsal gólem a dvěma asistencemi.
Sestava kola Premier League
Sestava kola Premier LeagueLivesport

Brankář

James Trafford (Burnley) 8,8

Pro mladého brankáře je to zatím rušná sezona a při remíze Clarets 1:1 v Brightonu musel být ve střehu. Připsal si 10 zákroků, přičemž jeden z nich byl opravdovou zkouškou jeho reflexů, když zabránil potenciálnímu vítěznému gólu Kaoru Mitomy.

Obránci

Trent Alexander-Arnold (Liverpool) 8,8

Na pravém křídle byl jako obvykle kreativní a vytvořil šest šancí, zdaleka nejvíc ze všech na hřišti. V Selhurst Parku k tomu předvedl čtyři obranné zákroky a získal osm míčů.

Tosin Adarabioyo (Fulham) 8,3

Fulham podal vzadu i vepředu jednoznačný výkon, stejně tak bývalý středopolař Manchesteru City. Připsal si 100 přihrávek a pět obranných zákroků. Jeho klíčovým přínosem však byla třetí branka Cottagers, kterou vstřelil hlavou.

Marcos Senesi (Bournemouth) 8,5

Zdá se, že si na skórování tak trochu zvykl, když dovedl Bournemouth k vysoké výhře 3:0 nad Manchesterem United. Osmkrát odvrátil akci soupeře, což je jeho maximum v zápase, čtyřikrát z toho hlavou.

Záložníci

Bernardo Silva (Manchester City) 8,6

Portugalský záložník City vyrovnal skóre v Lutonu krásným gólem z první a začal tím obrat. K tomu vytvořil tři šance pro své spoluhráče.

Pascal Gross (Brighton) 8,3

Němec začal zápas na pozici krajního obránce a často si sbíhal do středu pole. Zasloužil se o trefu svého týmu, když jeho přihrávku na zadní tyč usměrnil Simon Adingra.

Lewis Cook (Bournemouth) 8,3

Hrál významnou roli při senzační demolici Manchesteru United. Poté, co na soupeři vybojoval míč, vybídl krásnou přihrávkou ke gólu Dominika Solankeho.

Andreas Pereira (Fulham) 8,4

Kreativní hráč byl proti West Hamu v ráži a vytvořil pět šancí. Jednu z nich proměnil zmíněný Adarabioyo, který jeho zatočenou střelu nasměroval do horního rohu.

Marcus Tavernier (Bournemouth) 8,4

V poslední době je ve skvělé formě a v Bournemouthu si vydobyl pozici klíčového hráče. Při vítězství nad Manchesterem United si připsal dvě asistence.

Útočníci

Richarlison (Tottenham) 8,5

V Tottenhamu to nemá nejjednodušší, ale jeho výkon při výhře 4:1 nad Newcastlem ukázal, jakou kvalitu může mít. Brazilský útočník skóroval dvakrát a Spurs ukončili pětizápasovou sérii bez vítězství.

Son Heung-min (Tottenham) 9,6

Stejně jako Richarlison i on prožil na severu Londýna produktivní nedělní večer. Kapitán Spurs vsítil svůj 10. gól v sezoně, což je poosmé v řadě, kdy dosáhl v Premier League této hranice.

Sonovy statistiky v utkání proti Newcastlu.
Sonovy statistiky v utkání proti Newcastlu.Profimedia / Livesport