Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 1. kola Premier League: Po dvou hráčích City, Arsenalu a Bournemouthu

Bukayo Saka byl nejlépe hodnoceným hráčem úvodního kola PL podle známek Livesportu.
Bukayo Saka byl nejlépe hodnoceným hráčem úvodního kola PL podle známek Livesportu.Profimedia
Premier League má za sebou úvodní kolo a na startu sezony 2024/25 byla k vidění řada působivých výkonů. Zazářili zejména Bukayo Saka (22) a Kai Havertz (25), kteří při vítězství Arsenalu zaznamenali shodně gól a asistenci. Do ideální sestavy Premier League, která je sestavována podle známek Livesportu, dodal po dvou zástupcích i Manchester City a překvapivě rovněž Bournemouth.
Ideální sestava úvodního kola Premier League.
Ideální sestava úvodního kola Premier League.Livesport

Brankář

Neto (Bournemouth) 7,8

Brazilec mezi tyčemi exceloval při remíze Bournemouthu s Nottinghamem 1:1. Sedmi zákroky výrazně přispěl k tomu, že jeho tým v těžkém úvodním zápase získal bod. Ten Cherries zajistil vyrovnávacím gólem v závěru Antoine Semenyo.

Obránci

Pedro Porro (Tottenham) 7,9

Spurs vstoupili do sezony remízou 1:1 se staronovým účastníkem Premier League Leicesterem, což je pro ně zklamání. Španěl Porro ale patřil k nejlepším, hlavou dal úvodní gól, vyslal čtyři klíčové přihrávky a pro spoluhráče vypracoval řadu šancí.

Nathan Collins (Brentford) 7,9 

Irský zadák předvedl skvělý výkon a pomohl Brentfordu k domácímu vítězství 2:1 nad favorizovaným Crystal Palace. Collins vyhrál osm soubojů, odvrátil šest balonů, zablokoval dvě střely a jednu na soupeřovu bránu sám vyslal.

Noussair Mazraoui (Manchester United) 7,6

Jen pár dnů po přestupu z Bayernu byl nasazen do základní sestavy Rudých ďáblů. Při vítězství 1:0 nad Fulhamem byl marocký obránce hrozbou na pravé straně a jistý byl i směrem dozadu, když zachytil tři přihrávky a vyhrál šest soubojů.

Heat mapa Mazraouiho proti Fulhamu.
Heat mapa Mazraouiho proti Fulhamu.Opta by Stats Perform

Záložníci

Savinho (Manchester City) 8,0 

Při vítězství Manchesteru City 2:0 na hřišti Chelsea odehrál pouze první poločas, ale skvělým výkonem dokázal, že v začínající sezoně by měl mít v týmu obhájce titulu velkou roli. Brazilský záložník vyslal tři klíčové přihrávky a pětkrát soupeři odebral balon.

Mateo Kovačič (Manchester City) 8,1

Na Stamford Bridge, kde strávil pět sezon, byl nejlépe hodnoceným hráčem City. Přestože mu ve středu pole scházel parťák Rodri, předvedl Kovačič spolehlivý výkon korunovaný gólem, kterým v 84. minutě pojistil vítězství.

Alex Scott (Bournemouth) 8,3

Při remíze Bournemouthu s Nottinghamem byl anglický záložník znát na obou stranách hřiště. V úspěšnosti přihrávek se dostal přes hodnotu 90 procent, přičemž jedna z nich byla klíčová. Také vyhrál 13 soubojů a osmkrát vybojoval balon.

Alex Scott v zápase s Nottinghamem vybojoval osm balonů.
Alex Scott v zápase s Nottinghamem vybojoval osm balonů.Opta by Stats Perform

Amadou Onana (Aston Villa) 8,2

Po přestupu z Evertonu si proti West Hamu odbyl sladký debut, když už ve čtvrté minutě poslal hosty hlavou po rohu do vedení. Onana dominoval středu hřiště, poskytoval obraně Villans pomyslný štít a zároveň dirigoval přechod do ofenzivy. Výrazně pomoh k vítězství 2:1.

Joelinton (Newcastle) 8.0

Střetnutí proti Southamptonu se mohlo pro Newcastle rychle zvrtnout poté, co byl v prvním poločase vyloučen Fabian Schar. Jenže Joelinton i v oslabení zařídil tři body. O vítězství 1:0 rozhodl Brazilec před přestávkou, když mu přihrál Alexander Isak po chybě v rozehrávce brankáře Alexe McCarthyho.

Útočníci

Bukayo Saka (Arsenal) 8,5

Pod výhru Arsenalu nad Wolves 2:0 se podepsal bilancí 1+1, když nejprve připravil gól pro Havertze a poté sám úspěšně zakončil. Vytvořil si řadu dalších šancí a před tím, než byl v 80. minutě střídán, si připsal pět klíčových přihrávek. Saka je nejlépe hodnoceným hráčem úvodního kola soutěže.

Statistiky Saky proti Wolves.
Statistiky Saky proti Wolves.Opta by Stats Perform

Kai Havertz (Arsenal) 8,2

Ideální jedenáctku kompletuje německý forvard, který při výhře Kanonýrů rovněž jeden gól dal a na jeden přihrál. Svůj střelecký účet v nové sezoně otevřel razantní hlavičkou po přihrávce Saky a ve druhé půli našel pro změnu Havertz zakončujícího Saku.