Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool získal brankáře Mamardašviliho, sezonu ale dochytá ve Valencii

První posilu letního přestupového okna Liverpool vzápětí poslal zpět na hostování.
První posilu letního přestupového okna Liverpool vzápětí poslal zpět na hostování.AFP
Liverpool podepsal brankáře Giorgiho Mamardašviliho (23) z Valencie. Za Gruzínce zaplatí včetně bonusů odstupné 35 milionů eur (asi 860 milionů korun). Podle dohody ale mladý gólman dochytá tuto sezonu ve Španělsku. Do anglického klubu přijde až od příštího ročníku, uvedl Liverpool na svém webu.

Mamardašvili zaujal na letním mistrovství Evropy, kde debutující Gruzii pomohl k postupu do osmifinále. Ve třech zápasech základní skupiny se blýskl 21 úspěšnými zákroky, čímž vyrovnal rekord turnaje. Za Valencii odchytal od roku 2021 celkem 102 zápasů, v 31 z nich udržel čisté konto.

Fanoušci Liverpoolu tak mohou oslavovat příchod prvního hráče v letním přestupovém období, ačkoliv ho uvidí v dresu svého klubu až za rok. S blížícím se koncem transferového okna usilují Reds i o křídelníka Juventusu Federica Chiesu, zatím ale nepřivedli jediného fotbalistu na okamžité posílení A-týmu.

Liverpool bude v této sezoně spoléhat mezi třemi tyčemi na jednatřicetiletého Brazilce Alissona, který v klubu chytá od roku 2018. Mamardašvili by se měl stát v budoucnu jeho nástupcem. Trenér Arne Slot bude mít letos k dispozici jako dvojku irského gólmana Caoimhina Kellehera.

Další přestupy a spekulace