Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Joao Pedro má Brightonu pomoci v pohárech. Klub za něj zaplatil rekordní částku

Brighton potvrdil rekordní přestup Joaa Pedra.
Brighton potvrdil rekordní přestup Joaa Pedra.brightonandhovealbion.com
Brighton si v příští sezoně poprvé v historii zahraje evropské poháry a k úspěšné pouti by mu měla pomoci i nejdražší posila, za kterou zaplatil 30 milionů liber (zhruba 835,5 milionu korun). Rekordmanem se ve středu oficiálně stal Joao Pedro (21), brazilský útočník dokončil svůj transfer z Watfordu.

Všechny strany se na podmínkách dohodly už začátkem května. Mladý fotbalista nyní absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal pětiletou smlouvu. Do Londýna putuje suma pohybující se okolo 30 milionů liber. Nejdražší posilou Racků byl doposud Adam Webster z Bristolu City, jehož transfer vyšel o 10 milionů liber levněji.

Joao Pedro, který si ve Watfordu odbyl debut v červnu 2020 po příchodu z Fluminense, se stěhuje do povědomého prostředí – Premier League si totiž vyzkoušel už v sezoně, kdy z Brazílie přišel. Na prostoru 1646 minut však tehdy nedokázal přispět k záchraně. Svůj první gól přitom vstřelil proti slavnému Manchesteru United a ve zbytku svého jediného prvoligového ročníku přidal ještě dva.

Navzdory sestupu Watford dokázal s brazilským forvardem prodloužit smlouvu – ten se mu za to odvděčil 15 "kanadskými” body. Zbytek týmu s výjimkou Ismaily Sarra se však k jeho plodným výkonům nepřidal, a tak Sršni strávili celý ročník uprostřed tabulky.

Další přestupy a spekulace