Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Je téměř nemožné ho zastavit, velebí Haalanda trenér Brentfordu. Vyzdvihl jeho pohyb ve vápně

Haaland je na startu nové sezony ve formě.
Haaland je na startu nové sezony ve formě.Action Images via Reuters / John Sibley
Manažer Brentfordu Thomas Frank (50), jehož svěřence čeká v sobotu odpoledne náročný duel na Etihad Stadium s Manchesterem City, prohlásil, že Erlinga Haalanda (24) je téměř nemožné zastavit. "Jeho pohyb v pokutovém území je pravděpodobně jeden z nejlepších, jaký jsme kdy mohli vidět," pochválil norského kanonýra.

Haaland se v posledních dvou sezonách stal nejlepším střelcem Premier League a v té letošní začal opět fantasticky – ve třech zápasech nasázel už sedm branek, a to včetně dvou hattricků.

"Je to téměř nemožné," odpověděl Frank ve čtvrtek novinářům na otázku, jak se bude snažit eliminovat hrozbu v podobě Haalanda, který má v nejvyšší anglické lize na kontě 70 gólů v 69 vystoupeních.

Statistiky Haalanda v Premier League.
Statistiky Haalanda v Premier League.Opta by Stats Perform

"Spousta týmů se ho snažila zastavit. Myslím, že je to skvělý hráč, jeho pohyb v pokutovém území je pravděpodobně jeden z nejlepších, jaký jsme kdy mohli vidět," pochválil trenér Brentfordu norského útočníka. "Způsob, jakým předvídá a je neustále v pohybu a soustředěný a uvědomuje si, kam se má postavit... To je špičková úroveň... Je to skvělý hráč nejlepšího týmu na světě," dodal Frank.

Haalandovi se navíc na Brentford poměrně daří. V loňském ročníku v domácím zápase vstřelil jediný gól utkání, ve venkovním zápase pak nahrál na jeden ze tří gólů Phila Fodena.

Frank nicméně věří tomu, že Brentford, který má z prvních tří zápasů šest bodů, by mohl o víkendu lídra o nějaké body obrat. "Víme, že pokud budeme hrát na vysoké úrovni, můžeme jim to ztížit," uzavřel.

Manchester City – Brentford (sobota, 16:00)