Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Je důležité zůstat pokorný, prohlásil trenér Hürzeler po úspěšné premiéře na lavičce Brightonu

Hürzeler prožil fantastický vstup do angažmá.
Hürzeler prožil fantastický vstup do angažmá.Profimedia
Fabian Hürzeler (31) z Brightonu dal jasně najevo, že chce zůstat pokorný poté, co jako nejmladší manažer Premier League v sobotu oslavil svůj debut vítězstvím 3:0 na půdě Evertonu. "Je to velmi dobrý pocit, ale nechci mluvit o sobě, hráči si to zasloužili," řekl na adresu svých svěřenců německý kouč.

Ve věku 31 let a 173 dní je Hürzeler nejmladším manažerem v historii Premier League poté, co v závěru sezony přišel ze St. Pauli a v klubu nahradil Roberta De Zerbiho. Zároveň je také prvním manažerem, který se narodil po zahájení Premier League v roce 1992, a je o sedm let mladší než záložník Brightonu James Milner.

Navzdory útlému věku v porovnání se svými vrstevníky z Premier League zahájil Hürzeler svou kariéru fantasticky, když v Goodison Parku smetl Everton 3:0. "Jsem velmi šťastný. Je to dobrý začátek, ale nic víc. Je důležité zůstat pokorný," řekl Hürzeler. "Je to skvělý pocit, ale nechci mluvit o sobě, hráči si to zasloužili. V předsezonním období tvrdě pracovali a jsem na ně velmi hrdý," pochválil své svěřence Němec.

Hürzeler drží primát nejmladšího trenéra také ve druhé německé lize, kdy ho v prosinci 2022 ve věku 29 let najalo St. Pauli. V minulé sezoně navíc vytáhl klub ze sestupového pásma a dovedl ho k postupu do Bundesligy, čímž upoutal pozornost majitele Brightonu Tonyho Blooma.

V Texasu narozený Hürzeler má německé, švýcarské a americké občanství, ale zdá se, že v klubu z jižního pobřeží Anglie už je jako doma.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

"Je to dobrý výsledek. V některých momentech jsme se trápili, ale po čase jsme se snažili kontrolovat hru, měli jsme dobré šance a pak jsme se dostali do vedení 1:0," pochvaloval si mladý trenér. "Nakonec bylo důležité čisté konto, ukázali jsme přístup a charakter," uvedl.

Hürzelera tak během své premiéry nakonec muselo nejvíce trápit zranění hlavy, které utrpěl Yankuba Minteh. Gambijský reprezentant a bývalý hráč Feyenoordu přitom v prvním poločase dělal obráncům Evertonu velké problémy. "Byl zklamaný, ale nemůžeme to riskovat. Zdraví hráče je důležitější a my jsme za to byli zodpovědní," řekl šéf Seagulls. "Musíme ho dál sledovat, jak reaguje. Jsem přesvědčen, že se příští týden vrátí," dodal.

Everton – Brighton 0:3