Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ipswich vybojoval čtvrtou remízu v řadě, Tottenham hladce vyhrál na Old Trafford

Delap zazářil dvěma góly proti Aston Ville.
Delap zazářil dvěma góly proti Aston Ville.Zac Goodwin / PA Images / Profimedia
Fotbalisté Ipswiche v 6. kole Premier League dokázali obrat o body Aston Villu a po remíze 1:1 se posunuli ze sestupového pásma, hosté naopak promarnili šanci dotáhnout se na vedoucí Liverpool. Domací celek vstoupil do utkání skvěle a díky Liamu Delapovi (21) se v 8. minutě ujal vedení. Ještě v prvním poločase ale dokázal účastník Ligy mistrů zareagoval a po trefách Ollieho Watkinse (28) a Morgana Rogerse (22) otočil skóre. Poslední slovo si ale v 74. minutě vzal opět Delap, který druhým gólem v zápase vyrovnal na konečných 2:2. Pro Ipswich se jedná již o čtvrtou remízu v řadě, na vítězství stále čeká. Ve druhém nedělním utkání porazil Tottenham na Old Trafford domácí Manchester 3:0.

Ipswich – Aston Villa 2:2

Villans neudrželi čisté konto v předchozích deseti ligových zápasech a trvalo jen osm minut, než se tato série prodloužila. Liam Delap využil křížné přihrávky Jacka Clarkea ke střele umístěné pod Emiliana Martíneze, jednalo se o vůbec první útok domácích.

Hosté však rychle odpověděli poté, co Morgan Rogers otevřel svůj účet v této sezoně a po špatném odkopu Jacoba Greavese uklidil k tyčí míč, jenž pro něj přichystal Watkins.

Ipswich chtěl znovu získat vedení, Clarke z nadějné pozice ale hlavičkoval nad. Domácí celek potrestal ještě Watkins, který z bezprostřední blízkosti zakončoval po centru Leona Baileyho. Domácí se snažili o vyrovnání před poločasovou přestávkou, Martínez ale předvedl dva brilantní zákroky, nejprve odvrátil prudký halfvolej Kalvina Phillipse a poté vystrčil nohu proti pokusu Delapa.

Druhé dějství začalo klidně. Samy Morsy zkusil štěstí z dálky těsně před hodinou hry, ale jeho rána nakonec letěla daleko od brány. Leif Davis pak střílel jen do boční sítě krátce předtím, než Delap znovu rozjásal domácí publikum. Útočník obešel obránce a následně zakončil k tyči.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Těžce vybojovaný bod pro Ipswich znamená, že nyní ve čtyřech ligových zápasech neprohrál a vymanil se ze sestupového pásma. Villans sice promarnili šanci dostat se na druhé místo, ale alespoň si udrželi skvělou bilanci, když v posledních 15 střetnutích prohráli pouze jednou.

Manchester United – Tottenham 0:3

"Rudí ďáblové" nevyhráli třetí soutěžní zápas v řadě. Po ligové remíze na půdě Crystal Palace ztratili body také v Evropské lize s Twente (1:1). O vítězný gól Tottenhamu se již ve třetí minutě postaral Brennan Johnson, navíc v závěru poločasu dostal za podražení červenou kartu Fernandes.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

"Kohouti" přidali ve druhém poločase další dvě branky a posunuli se na desátou příčku. Svěřenci Erika ten Haga doma stejně jako v zápase s Liverpoolem utržili třígólovou porážku a patří jim až 12. místo v tabulce.

Tabulka Premier League