Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland v Anglii září. Rekordy Premier League se třesou, hráči Arsenalu žasnou

Haaland nahání obranám soupeřů strach.
Haaland nahání obranám soupeřů strach.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Andrew Yates
Kanonýr Manchesteru City Erling Haaland (24) střílí na začátku sezony jeden gól za druhým. Ve čtyřech zápasech jich dal už devět. Jeho forma zaujala i hráče Arsenalu, který by měl být největším konkurentem Citizens v boji o titul.

Manchester City – Arsenal (17:30)

V příštím zápase se Haaland utká právě s Kanonýry. Hráči londýnského klubu si z počínání gólového zabijáka nedělají těžkou hlavu, jeho sílu si ale uvědomují. "Musíme se smát tomu, kolik gólů už dal. Je to neuvěřitelné," říká záložník Jorginho.

Útočník Manchesteru City je k nezastavení, po čtyřech kolech má na kontě dva hattricky. "Milujeme fotbal, sledujeme zápasy. A když vidíme, jak Erling zase dává góly, nutí vás to se usmívat," přiznává záložník Arsenalu.

Před nedělním střetnutím v Premier League říká, že se střelce anglického mistra nebojí. Přesto z vizitky norského kanonýra pro soupeře jde strach. Ve 103 zápasech pod Pepem Guardiolou nastřílel neuvěřitelných 99 gólů. "Nesmíme si to nechat stoupnout do hlavy. Musíme se soustředit na sebe a svou hru," řekl 32letý Ital.

Haaland je na nejlepší cestě překonat vlastní rekord Premier League – v sezoně 2022/2023 v ní nastřílel 36 gólů. Pokud bude pokračovat ve stejném tempu jako na začátku soutěže, nastřílí podle výpočtu deníku The Sun 86 gólů.

Poslední Haalandovy sezony.
Poslední Haalandovy sezony.Livesport

"Je nespoutaný, naprostá gólová bestie. Vypadá to, že v této sezoně překoná všechny gólové rekordy v Premier League," přiznává William Gallas, bývalý obránce Arsenalu. "Nedokážeme odhadnout, kolik zásahů skutečně vstřelí, ale můžeme s jistotou říct, že jich bude hodně," dodal.

Haaland naposledy překonal rekord Wayna Rooneyho v počtu vstřelených branek v úvodních čtyřech zápasech Premier League. Zatímco legenda Rudých ďáblů jich dala v sezoně 2011/12 osm, norský reprezentant nyní zvládl ještě o jeden více.

Tabulka Premier League