Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland opět úřadoval a zajistil Citizens další výhru, Aston Villa otočila s Evertonem

Aktualizováno
Haaland už má na svém kontě devět gólů.
Haaland už má na svém kontě devět gólů.Profimedia
Fotbalisté Manchesteru City zůstanou i po 4. kole Premier League stoprocentní. Na Etihad Stadium porazili Brentford 2:1, a to především díky dalším dvěma gólům Erlinga Haalanda (24), který dokázal zareagovat na brzkou trefu Yoaneho Wissy (28) z 22. sekundy zápasu. Všechny body naopak ztratil Liverpool, jenž na Anfieldu prohrál s Nottinghamem 0:1. Aston Villa otočila nepříznivý vývoj utkání s Evertonem z 0:2 na 3:2, dvěma góly se na tom podílel Ollie Watkins (28).

Manchester City – Brentford 2:1

Pouhých 22 sekund po úvodním hvizdu nastalo na stadionu v Manchesteru hrobové ticho, neboť Yoane Wissa využil propadlého míče a vstřelil nejrychlejší gól, který kdy City v Premier League inkasovalo. Vedení vlilo hostům krev do žil a Bryan Mbeumo mohl po chvíli přidat další branku, jeho pohotový pokus ovšem zlikvidoval Ederson.

Navzdory počátečním potížím se domácí v 19. minutě dočkali vyrovnání, když míč propadl k Haalandovi, jehož pokus z první se odrazil od Ethana Pinnocka a zapadl ke vzdálenější tyči. Pinnock poté hlavičkoval zpoza vápna, ale krátce nato ho překonal Haaland, který si naběhl na dlouhý míč od Edersona a chladnokrevně překonal Marka Flekkena, čímž dokončil obrat.

Savinho a Jack Grealish pak sice ze svých šancí neskórovali, ale ještě před koncem poločasu přišla pro Thomase Franka další pohroma, když Wissa musel po zákroku Matea Kovačiče vystřídat.

Pep Guardiola o poločase provedl dvě změny, mimo jiné dal Rodrimu první minuty v nové sezoně. Domácí převzali kontrolu, aniž by zpočátku Flekkena výrazněji prověřili. Lewis-Potter byl na konci rychlého protiútoku Bees příliš zbrklý, více zaměstnaným brankářem byl však i nadále Flekken, jenž vytlačil Grealishův kroucený pokus a vyrazil Haalandovu ránu, čímž zabránil norskému útočníkovi ve třetím hattricku v řadě a udržel svůj tým v zápase.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Ten pak ještě trefil tyč, jeho následnou střelu zablokoval Collins a o chvíli později ho nepustil k dorážce Flekken, čímž zajistil, že o 13. výhře City v PL v řadě rozhodl nejtěsnější rozdíl. To může být pro Brentford mírnou útěchou, stejně jako fakt, že jediné dvě porážky z pěti soutěžních zápasů v tomto ročníku přišly proti Liverpoolu a nyní proti úřadujícím šampionům.

Liverpool – Nottingham 0:1

První poločas se podle očekávání nesl v duchu velkého tlaku Liverpoolu. Luis Díaz však po zisku míče u rohového praporku a následném průniku před bránu trefil tyč. Chvíli nato tentýž hráč v záklonu poslal hlavičkou vysoký míč na Selse, ten zřejmě oslněn sluncem míč propustil za svá záda, ale těsně před brankovou čarou jej ještě stihl zachytit.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Když se Liverpoolu nepovedl start druhé půle jako do té první, rozhodl se Slot hned ke trojímu střídání, ale byl to překvapivě jeho protějšek Nuno Espírito Santo, kdo měl při střídání šťastnější ruku. Anthony Elanga našel v 72. minutě za obranou Liverpoolu dalšího střídajícího hráče Calluma Hudsona-Odoie, který obstřelil bezmocného gólmana Alissona Beckera.

Liverpool v závěru zápasu vsadil vše na útok, šance si však vypracovávali spíš hosté. Největší šanci Alisson zneškodnil po samostatném úniku Elangovi.

Fulham – West Ham 1:1

S Lucasem Paquetou na lavičce se svěřenci Julena Lopeteguiho jen těžko dostávali z vlastní poloviny, zatímco Fulham dominoval. U všeho byl Adama Traoré. Nejdříve po rozhodčím žádal odpískání penalty po zákroku Maxe Kilmana a poté promarnil obrovskou šanci, když po centru Alexe Iwobiho hlavičkoval vedle.

Přesto se domácím povedelo prosadit jako prvním. Jiménez se prosadil u bližší tyče poté, co ho vybídl Emile Smith Rowe, a skóroval tak proti West Hamu v Premier League již pošesté.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Po otřesném prvním poločase, ve kterém se West Hamu nepodařilo vystřelit na branku, se Lopetegui o přestávce rozhodl pro dvojitou změnu, na hřiště přišli Paquetá a Crysencio Summerville. Tato střídání zahrnovala posunutí Jarroda Bowena dopředu, což se téměř vyplatilo po hodině hry, kdy anglický reprezentant skvěle zpracoval centr Mohammeda Kuduse a vystřelil na branku, ale Bernd Leno byl rychle venku a zmařil jeho pokus.

Když už se zdálo, že hostům vypršel čas, podařilo se jim v závěru vyrovnat. Bowenovi se přesnou zpětnou přihrávkou povedlo najít Dannyho Ingse, který vstřelil svůj první gól od března. Fulham měl poté ještě obrovskou šanci na vítězství, nicméně Calvin Bassey v poslední šanci utkání hlavičkoval vedle.

Crystal Palace – Leicester 2:2

I po 4. kole Premier League čekají fotbalisté Crystal Palace a Leicesteru na první výhru v sezoně. Přestože nováček z Leicesteru vedl v úvodu druhé půli o dvě branky, oba týmy se nakonec rozešly smírně po remíze 2:2. Oba góly domácího týmu vstřelil francouzský útočník Jean-Philippe Mateta, ten druhý v 92. minutě z penalty. 

Brighton – Ipswich 0:0

Historicky první vzájemný prvoligový obou celků přinesl remízu. To mimo jiné znamenalo, že hosté prodloužili čekání na svůj premiérový triumf po postupu mezi anglickou fotbalovou elitu. K dalšímu bodu pomohl outsiderovi především brankář Arijanet Murič, jenž výbornými zákroky přiváděl domácí hráče k šílenství.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Aston Villa – Everton 3:2

Hosté se do vedení dostali v 16. minutě, kdy se Dwight McNeil zbavil bývalého hráče Evertonu Amadoua Onany a dostal se až na hranici pokutového území, odkud zakončil přesně do vzdálenějšího rohu soupeřovy brány. Povzbuzeni vstřeleným gólem, pokračovali Toffees ve vysokém tempu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

I díky tomu nakonec po zhruba půlhodině hry zdvojnásobili svůj náskok, když Dominic Calvert-Lewin perfektně načasoval svůj náběh a hlavou proměnil centr McNeila. Tento gól nicméně probudil domácí, kteří vzápětí snížili zásluhou Watkinse, jenž využil přihrávky Lucase Digneho na vzdálenější tyč. Aktivním výkonem se Villans prezentovali i po změně stran. Tlaku opětovně využil střelec první branky, jenž v 58. minutě vyrovnal stav utkání. 

S ubývajícím časem poslal trenér Unai Emery do své přední linie další palebnou sílu v podobě Jhona Durána. Kolumbijský reprezentant se mu za to odvděčil nejlepším možným způsobem, když dalekonosnou ranou z 30 metrů zamířil do horního rohu a definitvně rozhodl o osudu zápasu.

Bournemouth – Chelsea 0:1

Domácí dvakrát trefili brankovou konstrukci a Evanilsonovu penaltu v prvním poločase vytěsnil brankář Sánchez. Nakonec se z výhry radovala Chelsea díky gólu střídajícího Nkunkua z 86. minuty. "Blues" se posunuli na sedmé místo se sedmi body ze čtyř zápasů, zatímco Bournemouth je jedenáctý s pěti body.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Premier League