Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland je blízko k překonání Ronaldova rekordu, od magické hranice ho dělí tři góly

Překoná Haaland Ronaldův rekordní počin?
Překoná Haaland Ronaldův rekordní počin?Profimedia
Cristiano Ronaldo (39) překonal mnoho gólových rekordů a místy fotbalovou veřejnost přesvědčil, že žádný útočník nemůže jeho úžasná čísla překonat. Na scéně se však objevil Erling Haaland (24), který je velmi blízko k tomu, aby v barvách Manchesteru City zaznamenal 100 přesných zásahů.

Ronaldo je v dresu Al Nassru stále více než aktivní, ale na fotbalové scéně už se objevil konkurent, který může některé jeho rekordy překonat. Naposledy se Haaland dostal na titulní stránky novin po druhém ligovém hattricku v řadě – po Ipswichi to tentokrát odnesl West Ham.

Nor v sobotu zaznamenal jedenáctý hattrick za Citizens, na kontě má 97 gólů ve 102 vystoupeních za manchesterský klub. Úctyhodnou bilancí se přiblížil překonání rekordu, který vytvořil Ronaldo během svého působení v Realu Madrid, kdy se stal hráčem, jenž nastřílel nejrychlejších 100 branek za jeden klub. Portugalec tohoto milníku dosáhl po 105 zápasech.

Matematika je tedy jednoduchá – Haaland potřebuje v následujících dvou zápasech vstřelit tři branky, aby Ronaldův gólový účet překonal. To se zdá být velmi reálné vzhledem k tomu, že se prosadil ve všech ligových duelech od začátku sezony.

Další statistikou, ve které Haaland ohrožuje nejlepší kanonýry, je počet hattricků v anglické nejvyšší soutěži. Po 69 zápasech jich má na kontě již osm, což je absolutní rekord, který za sebou nechává legendy jako Thierry Henry, Michael Owen nebo Harry Kane. Ti na stejný úspěch potřebovali více než 250 zápasů.

Tímto tempem je jen otázkou času, kdy předstihne tři nejlepší hráče v počtu třígólových představení – Sergia Agüera (12 ve 275 zápasech), Alana Shearera (11 ve 441 zápasech) a Robbieho Fowlera (9 v 379 zápasech).

"Cítím se dobře, jsem plný energie. Mám za sebou dlouhou dovolenou a předsezonní přípravu. Roky, které jsem tu strávil, utekly opravdu rychle. Teď si mé tělo a nohy trochu odpočinuly. Jsem připraven na další," řekl Haaland pro Sky Sports.

Haaland a jeho bilance v Manchesteru City.
Haaland a jeho bilance v Manchesteru City.Livesport / Profimedia