Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola musí najít způsob, jak nahradit Rodriho. V týmu objevil nečekaného střelce

Gvardiol dává na obránce dost gólů.
Gvardiol dává na obránce dost gólů.TASR / Owen Humphreys / PA via AP
V Manchesteru City musí najít řešení, jak nahradit ve středu pole Rodriho (28) poté, co kvůli zranění přijde o zbytek sezony. Podle trenéra Pepa Guardioly (53) se při sobotní remíze v Newcastlu dobře uvedli Rico Lewis (19) a Mateo Kovačič (30), ale gólem zaujal někdo úplně jiný.

Newcastle – Manchester City 1:1

Rodri byl dlouhou dobu oporou City ve středu pole. Španělský reprezentant však přijde o zbytek sezony poté, co si přetrhl přední zkřížený vaz a musel podstoupit operaci. Guardiola byl v zápase proti Newcastlu velmi spokojený s výkony devatenáctiletého Lewise a o jedenáct let staršího Kovačiče. Dodal také, že Bernarda Silvu nemohl postavit na defenzivnější pozici.

"Vím, že se mě na to budete pořád ptát, ale Rodriho teď prostě k dispozici nemáme. Kova, Bernardo a Rico si vedli dobře, ale svůj tým perfektně znám a musím najít řešení. Měli jsme gólové šance a byli jsme silní ve středu pole, problémem byly míče nakopávané z obrany. Ale to se někdy stává a musíte se tomu přizpůsobit. Měli jsme možnosti, ale tohle je jejich stadion a oni je měli také. S bodem jsem spokojený," řekl na tiskové konferenci trenér Citizens.

Gvardiol byl jediným střelcem City.
Gvardiol byl jediným střelcem City.Opta by Stats Perform

Krajní obránce Gvardiol ve 35. minutě ukázal vynikající pohyb a práci s míčem a otevřel skóre, rodák ze Záhřebu tak vstřelil první ligový gól v sezoně 2024/25. Guardiola přiznal, že když Chorvata angažoval, netušil, jak dobrého střelce do týmu přivádí. "Je opravdu dobrý v malých prostorech, zejména ve středu hřiště. Nemá problém se otočit a zakončit. Kvalitativně je velmi dobrý, ale nepočítal jsem s jeho gólovými schopnostmi," dodal s uznáním trenér.

Poprvé v sezoně Premier League naopak neuspěl Erling Haaland, který si v prvních pěti ligových zápasech připsal deset gólů. Norskému reprezentantovi během zápasu viditelně krvácel levý kotník. "Ano, i takhle vypadá Premier League," podal vysvětloval šéf Manchesteru City novinářům.