Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Füllkruga nepotěšil příchod Guirassyho do BVB. Ve West Hamu chci hrát hlavní roli, hlásí

Niclas Füllkrug zamířil na konci přestupového období do West Hamu.
Niclas Füllkrug zamířil na konci přestupového období do West Hamu.RICHARD PELHAM / Getty Images via AFP
Niclas Füllkrug, srpnová posila londýnských Kladivářů, se rozpovídal o důvodech svého letního odchodu z Dortmundu. "Je mi už 31 let a West Ham vyvinul velké úsilí, aby mě získal. Premier League je pro mě neuvěřitelně lákavá, je to skvělá příležitost otevřít zcela novou kapitolu v mém životě," řekl německý reprezentační útočník v rozhovoru pro Sport Bild.

V médiích se spekulovalo, že za jeho odchodem do Anglie stojí především skutečnost, že do Dortmundu přišel ze Stuttgartu Serhou Guirassy. Sám Füllkrug přiznal, že konkurence v podobě guinejského útočníka pro něj nebyla zrovna velkým projevem důvěry. Dodal, že za poslední tři, čtyři roky udělal obrovský fotbalový pokrok a chce v tom pokračovat.

"Pro mě je důležité být v klubu, kde budu hrát hlavní roli. Kde budu důležitý a kde je herní styl částečně zaměřen i na mě," uvedl. V Borussii by tuto pozici očividně neměl, po odchodu ale hořkost necítí. "Jednání s klubem bylo velmi férové," řekl s tím, že ho sportovní ředitel Sebastian Kehl s plány seznámil včas. Rozchod tak proběhl v klidu.

Füllkrugovy statistiky v Borussii.
Füllkrugovy statistiky v Borussii.Livesport

"Nakonec nevím, jestli BVB, když mě před rokem přivedli, vůbec očekávali, že za mě opět vygenerují tak vysokou přestupovou částku. Chápu, že chtěli tuto nabídku využít," prohlásil někdejší forvard Brém, jenž přestupem do celku, v němž působí Tomáš Souček a Vladimír Coufal, vydělal dortmundské kase okolo 30 milionů eur.

Füllkrug si reprezetnační debut odbyl sice až v roce 2022 ve věku 29 let, za Německo ale stihl nastřílet už 14 gólů ve 22 zápasech. Zatím poslední zásah přidal v sobotním utkání s Maďarskem (5:0), následně však kvůli problémům s lýtkem vynechal úterní zápas v Nizozemsku (2:2).

Dle sociálních sítí West Hamu nicméně jeho zranění není vážné, rodák z Hannoveru sice zmešká sobotní duel s Fulhamem, na utkání s Chelsea už by však měl být fit. A třeba se v něm dočká i prvního gólu v novém působišti.

Tabulka Premier League