Favorit na pozici trenéra Chelsea? Blues zaujal Maresca, další bývalý parťák Guardioly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Favorit na pozici trenéra Chelsea? Blues zaujal Maresca, další bývalý parťák Guardioly

Enzo Maresca dovedl Leicester k postupu zpátky mezi anglickou elitu.
Enzo Maresca dovedl Leicester k postupu zpátky mezi anglickou elitu.AFP
Chelsea má podle britských médií favorita na volnou pozici hlavního trenéra. Je jím Enzo Maresca (44), který dříve působil v Manchesteru City jako asistent Pepa Guardioly. Italský kouč se po vzoru Mikela Artety pokusil osamostatnit. A vyšlo mu to skvěle – hned ve své premiérové sezoně v roli hlavního kouče dostal Leicester zpátky do Premier League.

Blues se od začátku ročníku pod vedením argentinského kouče trápili a v polovině sezony se nacházeli nečekaně až na 11. místě. Nakonec se vyšplhali až na slušnou šestou pozici, která zaručuje účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Ani to však Pochettinovi k setrvání na Stamford Bridge nestačilo.

Hledáme "moderního a dynamického trenéra", znělo z londýnského velkoklubu. A tak se Chelsea zaměřila na Marescu. Zaujal ji herní styl, kterým Ital dovedl Lišky zpátky mezi anglickou elitu. Sky Sports v pondělí informoval, že Blues požádali Leicester o povolení jednat přímo s trenérem.

Jeho případný předchůdce strávil na Stamford Bridge pouze jednu sezonu. Jako potenciální nástupci Pochettina jsou označováni také Thomas Frank z Brentfordu a Kieran McKenna, který senzačně postoupil do Premier League s Ipswichem.