Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fanoušky kritizovaný Souček je v Anglii za hrdinu, dal gól a pomohl malému podavači míčů

Souček pomohl k výhře West Hamu a získal si přízeň fanoušků.
Souček pomohl k výhře West Hamu a získal si přízeň fanoušků.Richard Pelham / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Týden stará kritika od fanoušků je pryč. Český reprezentant Tomáš Souček (29) už je pro West Ham znovu hrdinou. A hned dvojnásobným. Na půdě Crystal Palace v utkání 2. kola Premier League vstřelil vítězný gól Kladivářů a chválu sklízí i za pohotovou pomoc malému podavači míčů. Na toho spadl reklamní panel poté, co fanoušci slavili Součkův zásah a kapitán českého národního týmu pohotově zasáhl.

Crystal Palace – West Ham 0:2

Obrovská euforie v táboře Hammers po gólu byla rázem pryč, když se při divokých oslavách fanoušků převrhl na malého podavače míčů reklamní panel. Hvězdy Hammers rychle zastavily oslavy, aby otřesenému dítěti pomohly. Klučina sice skončil v slzách, ale zázrakem unikl zranění, elektrická reklamní tabule mu přitom spadla na hlavu.

Střelec gólu Souček reagoval rychle, zvedl reklamní panel, aby umožnil malému podavači míčů uniknout. Součkův spoluhráč Jarrod Bowen, který dal později druhý gól Hammers, pro změnu klučinu, jenž měl slzy v očích, rychle uklidňoval, že je vše v pořádku.

Zaměstnanci domácího klubu Crystal Palace odvedli po karambolu podavače míčů pryč ze hřiště, aby jej ještě prohlédl důkladně lékařský personál na stadionu.

Bowen po zápase chlapce vyhledal, aby si s ním popovídal a také mu věnoval zápasový dres. "Viděl jsem ho po zápase, dostal dres a už mu bylo do smíchu. Je v pořádku, což je dobré vědět," oddechl si Bowen a prozradil, že se už malý podavač míčů těšil na to, až si zahraje fotbal s kamarády.

Ocenění za svůj počin se dočkal i český záložník. Například na serveru Hammers News o muži, který už v Premier League nastřílel 28 branek, čímž se dotáhl na kanonýra Milana Baroše, mluví jako o hrdinovi, který přerušil oslavu gólu a pomohl malému dítku.

"Vstupte hrdino Součku. Okamžitě odvrátil pozornost od vlastní oslavy, když spatřil dítě v nesnázích. Působil jako Arnold Schwarzenegger, ukázal nadlidskou sílu, když zvedl panel, aby pomohl tomu klukovi," píše zmíněný web. "Byl jako Terminátor, co se změnil v Policajta ze školky a Barbara Conana, co zachrání situaci," dodává.

Součkův čin neunikl ani fanouškům na sociálních sítích, u nichž si tak záložník West Hamu vylepšil obraz poté, co byl za své výkony několikrát kritizován.

Tabulka Premier League