Do konce sezony nás čekají čtyři finále, burcuje Haaland. Guardiola varoval před Arsenalem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Do konce sezony nás čekají čtyři finále, burcuje Haaland. Guardiola varoval před Arsenalem

Norský útočník City opět zazářil.
Norský útočník City opět zazářil.AFP
Zisk čtvrtého ligového titulu v řadě mají ve vlastních rukou. Manchester city čekají podle Erlinga Haalanda (23), jenž se v sobotu podepsal pod vítězství Sky Blues nad Wolves (5:1) čtyřmi góly, do konce sezony čtyři finále (tři zápasy Premier League, jedno opravdové v FA Cupu). Stejně na závěr nejsledovanější soutěže světa nahlíží také manažer Citizens Pep Guardiola (53), jenž měl pro norského kanonýra pouze slova chvály.

Manchester City – Wolves 5:1

Sobotní výhra 3:0 nad Bournemouthem sice vytvořila Arsenalu na čele tabulky Premier League čtyřbodový náskok, ten však vešel v platnost jen na velmi krátkou dobu. Citizens si totiž vůbec nepřipustili tlak a o pár hodin později snížili ztrátu na Gunners na jediný bod. Se zápasem k dobru tak mají vše ve svých rukou.

Pod drtivé vítězství nad Wolves se podepsal čtyřmi góly v poslední době kritizovaný Haaland, kterému je vyčítano, že nedokázal vyrovnat úžasnou první sezonu v Manchesteru (52 gólů a zisk treblu). Právě po sobotním galapředstavení je však norský reprezentant aktuálně na 36 gólech ve 41 vystoupeních – v Premier League jich stihl už 25.

Erling Haaland odehrál proti Wolves skvělý duel.
Erling Haaland odehrál proti Wolves skvělý duel.Opta by Stats Perform / AFP

Proti Wolves předvedl Haaland nekompromisní zakončení a v systému hodnocení Livesportu si vysloužil nejvyšší možnou známku 10. Dva z jeho čtyř gólů přitom padly po pokutových kopech.

"Erling je zpátky. Penalty v jeho podání jsou zárukou, ale druhý a čtvrtý gól byly neuvěřitelné," okomentoval Guardiola stručně zásahy svého forvarda. Haaland se vrátil do základní sestavy poté, co minulý víkend při svém návratu po zranění nastoupil z lavičky a skóroval proti Nottinghamu Forest.

A proč podle španělského trenéra Haaland nevyrovnal čísla z minulé sezony? "Měl vážné zranění. Potřeboval čas, aby se dostal zpět do své nejlepší formy," řekl lodivod Citizens.

Přestože ani Manchester City jako tým není na stejné úrovni jako před rokem, zůstává na cestě k zisku doublu (Premier League a FA Cup). V následujících dvou zápasech obhájci titulu cestují do Fulhamu a Tottenhamu a v poslední den sezony přivítají West Ham.

Guardiola trvá na tom, že jeho tým musí vyhrát všechny tři duely. Arsenal čeká příští víkend náročný výlet do Manchesteru, kde ho vyzve tamní United. "Jeden týden, tři zápasy. S devíti body budeme mistři, pokud získáme šest nebo sedm, bude mistrem Arsenal," myslí si kormidelník Sky Blues.

Pořadí nejlepší střelců Premier League.
Pořadí nejlepší střelců Premier League.Opta by Stats Perform / AFP

"Pětadvacet gólů není špatných. Ani náš trenér není špatný, tlačí mě dopředu," řekl Haaland s úsměvem a dodal: "Snažím se rozvíjet každý den. Měl jsem nějaké problémy, ale nesoustřeďme se na ně. Do konce sezony nás čekají ještě čtyři finále." Nepřehlédnutelný blonďák měl na mysli tři duely v Premier League a finále FA Cupu proti městskému rivalovi.

Citizens v duelu s Wolves prodloužili domácí neporazitelnost na 43 zápasů. Také Haaland svým čtyřgólovým zápisem zřejmě rozhodl závod o Zlatou kopačku. Na svém kontě má 25 zásahů, o pět více než Alexander Isak z Newcastlu a Cole Palmer z Chelsea.

Tabulka Premier League