Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dny Ten Haga na lavičce United byly málem sečteny, zachránilo ho odmítnutí Hoenesse

Jak dlouho ještě bude Erik ten Hag trenérem Manchesteru United?
Jak dlouho ještě bude Erik ten Hag trenérem Manchesteru United?Manchester United FC
O budoucnosti Erika ten Haga (54) na lavičce Manchesteru United se spekuluje stále intenzivněji. Aktuálně 14. celek tabulky Premier League neoslňuje a objevují se jména možných nástupců nizozemského trenéra. Nyní prosákla na veřejnost informace, že ke trenérské změně mohlo na Old Trafford dojít již na konci minulé sezony.

Na ostrovech se proslýchalo, že ke změně by mohlo dojít během právě probíhající reprezentační přestávky, neboť Erik ten Hag nedokázal naplnit cíle posledních dvou zápasů. Vedení mu mělo dát nůž na krk, že musí v Premier League porazit Aston Villu a v Evropské lize Porto. Oba zápasy však Rudí ďáblové remizovali (0:0 a 3:3).

Ke trenérské změně však zatím nedošlo, proto nejen britská média předpokládají, že nizozemský trenér dostane ještě jednu šanci. Podle německého listu Bild mohlo dojít k jeho odvolání již v závěru května, když United v městském derby ovládli finále FA Cupu.

V oné chvíli měl pozici Ten Haga přezkoumat spolumajitel Rudých ďáblů Jim Ratcliffe a řešit alternativní možnosti. Vedení ostrovního giganta mělo situaci vyhodnotit tak, že oslovilo kouče Stuttgartu Sebastiana Hoenesse.

Perspektivní německý stratég zdvořile odmítl, což nakonec vedlo k tomu, že někdejší trenér Ajaxu na Old Trafford zůstal. Pro vedení Rudých ďáblů to bylo zklamání, neboť Hoeness dokázal Stuttgart dovést ke druhému místu uplynulého ročníku Bundesligy. Mezi aktuálními adepty na převzetí kormidla patří Graham Potter a Simone Inzaghi.

Tabulka Premier League