Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chybějící Sterling? Někteří hráči budou muset odejít, připustil Maresca po zápase s Citizens

Manažer Chelsea Enzo Maresca.
Manažer Chelsea Enzo Maresca. Reuters
Budoucnost Raheema Sterlinga (29) na Stamford Bridge zůstává nejasná. Spekulacím o jeho odchodu nahrál i nový trenér Chelsea Enzo Maresca (44), který zkušeného křídelníka nenominoval k duelu s Manchesterem City a na pozápasové tiskové konferenci připustil, že se kádr londýnského klubu bude muset zúžit.

"Chci Raheema Sterlinga, ale chci i dalších 29 hráčů, které máme. Je však jasné, že pro všechny není místo. Někteří z nich tak budou muset odejít," řekl Maresca po porážce 2:0 s úřadujícími anglickými mistry. "Jeho vynechání ze sestavy bylo čistě taktickým rozhodnutím," dodal italský kouč. 

Sterlingovi zástupci ještě před zápasem vydali prohlášení, že za odstavením jejich klienta mimo zápasový kádr nestojí neshody s trenérem. Zároveň ale dodali, že je celá situace zaskočila. "Vzhledem k jeho zařazení do oficiálních předzápasových materiálů klubu v tomto týdnu jsme očekávali, že bude do víkendového utkání v nějakém rozsahu zapojen," uvedli v prohlášení.

"Před sezonou jsme měli s klubem dialog a bylo nám potvrzeno, že Raheem je součástí budoucnosti klubu. Těšíme se proto až se celá situace vyjasní," dodali hráčovi zástupci. 

Sterling přišel do Chelsea v létě 2022 z Manchesteru City a od začátku se stal důležitým hráčem sestavy Blues. V minulé sezoně odehrál 31 ligových zápasů, ve kterých dal osm branek, ke kterým přidal čtyři asistence.

Hned úvod nového ročníku naznačil, že pod vedením nového trenéra jeho pozice výrazně oslabila. Zůstane někdejší anglický reprezentant na Stamford Bridge, nebo se posune o dům dál? 

Fotbalové přestupy ONLINE