Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea zničila Wolves šesti góly, Madueke nasázel hattrick během 14 minut

Noni Madueke dal Wolves mezi 49. a 63. minutou tři góly.
Noni Madueke dal Wolves mezi 49. a 63. minutou tři góly.SHAUN BOTTERILL / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Chelsea ve druhém kole Premier League zdemolovala Wolves na jejich hřišti 6:2 a odčinila úvodní porážku s Manchesterem City. Hattrickem během 14 minut se blýskl Noni Madueke, jemuž na všechny branky přihrál Cole Palmer, který sám jednou skóroval. Newcastle v Bournemouthu dohnal manko a ukořistil remízu 1:1.

Wolves – Chelsea 2:6

Chelsea se v Midlands prosadila už ve druhé minutě. Roh Colea Palmera se dostal na zadní tyč, kde Nicolas Jackson hlavou překonal brankáře Josého Sá. Domácí málem odpověděli záhy, ale Yerson Mosquera zamířil těsně vedle. Těsně před půlhodinou hry svěřenci Garyho O'Neila přece jen vyrovnali. Matheus Cunha, který krátce předtím skóroval z ofsajdu, se znovu trefil, když po centru Rayana Aït-Nouriho překonal Roberta Sáncheze.

Marescovi svěřenci se zřejmě nepoučili, protože opět nechali Cunhu volného na hranici pokutového území a jen díky teči Leviho Colwilla se míč dostal na břevno. Tento zákrok mladého anglického obránce se ukázal být o to důležitější, když o tři minuty později Sánchez zaskočil obranu Wolves poté, co dlouhým výkopem našel nabíhajícího Jacksona, který míč prostrčil na Palmera a ten pohotově zakončil.

Madauekeho statistiky proti Wolves.
Madauekeho statistiky proti Wolves.Opta by Stats Perform

Druhé vedení Chelsea v zápase však trvalo kratší dobu než to první, protože v šesté minutě nastaveného času Aït-Nouri zakroutil volný přímý kop na Totiho Gomese, který hlavou posunul míč na Jorgena Stranda Larsena, jenž úspěšně zakončil a vyrovnal stav utkání na 2:2.

Po poločasové pauze se nadále pokračovalo ve vysokém tempu. Chelsea se dostala zpět do vedení pouhé tři minuty po začátku druhého dějství. Palmer naservíroval míč Maduekemu, který z ostrého úhlu překonal brankáře Wolves, byť s pomocí odrazu od Aït-Nouriho. O pouhých devět minut později to bylo déjà vu, protože Palmer a Madueke – v téměř totožných pozicích – opět kombinovali a výsledek byl stejný.

Wolves byli viditelně otřesení a po hodině hry se situace ještě zhoršila. Na vlastní polovině ztratili míč, čehož využili Enzo Fernández s Jacksonem, kteří po dobré kombinaci našli dobře postaveného Palmera. Ten opět přihrál Maduekemu, jenž i napotřetí nezaváhal a dokonal hattrick.

Malé naděje na návrat Wolves do zápasu definitivně zlomil střídající Felix, který se gólově prosadil ve svém prvním zápase po přestupu na Stamford Bridge. Chelsea zvítězila na Molineux Stadium poprvé po pěti letech, zatímco Wolves jsou v novém ročníku Premier League stále bez bodu.

Bournemouth – Newcastle 1:1

Newcastlu se povedl začátek zápasu. Alexander Isak naservíroval míč do vápna, odkud jej Julián Araujo málem poslal za záda vlastního brankáře. Následně se o slovo přihlásily také Třešně a Evanilson na konci úvodní dvacetiminutovky razantním pokusem pořádně prověřil připravenost Nicka Popea v brance hostů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Další příležitost domácích měl na svědomí Antoine Semenyo, jeho kroucený pokus ovšem dopadl pouze na břevno, od něhož šel mimo. Tlak Bournemouthu nadále rostl a další nebezpečí přišlo po přímém kopu Marcuse Taverniera, znovu však úspěšně zasáhl Pope. Hostující brankář ovšem ještě do přestávky přece jen inkasoval. Semenyo obral o balon Joelintona, poslal křižnou přihrávku na malé vápno a Tavernier už měl lehkou práci.

Ve hře Bournemouthu bylo vidět odhodlání, se kterým se Newcastle jen těžko vyrovnával. Krátce po změně stran po další akci Semenya zabránil pohromě Dan Burn. Trenér Strak Eddie Howe pak zkusil zamíchat kartami dvojitým střídáním, o slovo se však znovu přihlásil Semenyo. Rychlý průnik do pokutového území vyšperkoval pasem na Evanilsona, ten ale na zadní tyči nebyl úspěšný.

Pak zabraly také Straky, jenže pokusy střídajícího Harveyho Barnese ani o několik chvil později Joelintona se neujaly. V závěrečné čtvrthodině se však Barnes vykoupil, když obešel Arauja, našel ve vápně číhajícího Anthonyho Gordona, a ten z bezprostřední blízkosti srovnal. Vrátit vedení na stranu Třešní mohl v samém závěru Dango Ouattara, jeho branka ovšem nakonec kvůli hře rukou neplatila, a body se tak na Vitality Stadium dělily.

Tabulka Premier League