Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea si měla pojistit klíčového hráče, Palmer bude na Stamford Bridge působit až do roku 2033

Palmer bude oblékat dres Chelsea dalších devět let.
Palmer bude oblékat dres Chelsea dalších devět let.AFP
Chelsea je na trhu tradičně velmi aktivní a vedle kupování posil nezapomíná ani na prodlužování kontraktů s klíčovými hráči. Dlouhodobě by se na Stamford Bridge měl zdržet i Cole Palmer (22).

Anglický ofenzivní fotbalista přišel před rokem z Manchesteru City a rychle se stal tahounem ofenzívy Blues. V Premier League nastřílel 22 branek a na dalších 11 zásahů svým spoluhráčům přihrál, k tomu přidal tři góly a čtyři asistence v rámci pohárových soutěží.

Palmer má smlouvu do června 2031 a podle řady médií v úterý odpoledne kontrakt prodloužil o další dvě sezony. Dohoda mu zaručí podstatně lepší plat, během prvního roku v Londýně si týdně přišel na 80 tisíc liber. Oficiálně by vše mělo být potvrzeno v nejbližších hodinách.

Palmer loni patřil mezi nejlepší fotbalisty celé Premier League a v tabulce střelců obsadil druhou příčku za někdejším spoluhráčem Erlingem Haalandem z Manchesteru City. Jeho výkony ocenili i odborníci a další hráči, vešel se i do šestičlenné nominace na nejlepšího hráče soutěže jak v hlasování novinářů, tak i hráčské asociace, vítěz druhé kategorie bude znám za týden.

Střeleckých schopností Palmera si všiml i někdejší trenér anglické reprezentace Gareth Southgate a zařadil ho do nominace na evropský šampionát v Německu. Palmer na mistrovství plnil roli náhradníka, naskočil do pěti zápasů a vstřelil jednu branku.

Další přestupy a spekulace