Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea padla v souboji gigantů. Haaland si jubilejní utkání za City osladil gólem

Haaland se trefil hned v prvním utkání sezony.
Haaland se trefil hned v prvním utkání sezony.AFP
Manchester City vstoupil do nového ročníku Premier League venkovní výhrou 2:0 nad Chelsea. Duel gigantů rozhodl už v 18. minutě Erling Haaland (24), ve 100 zápasech za Citizens si tak připsal 91 gólů a 15 asistencí. Fanouškům Blues udělal radost alespoň debut Pedra Neta (24), jako nové posily se jevily také navrátivší hráči po dlouhodobých zraněních. Vedení v závěru pojistil bývalý hráč Londýňanů Mateo Kovačič (30).

Cheslea – Manchester City 0:2

Že se z Chelsea stal oblíbený soupeř norského snajpra, se potvrdilo v 18. minutě. Haaland si přebral přihrávku, dostal se až před Roberta Sáncheze a zkušeně jej přehodil. Rozdílový faktor ve vyrovnaném utkání byla kompaktnost obrany Citizens, v další šanci se tak znovu ocitli hosté.

Ve 37. minutě zkoušel zpoza vápna štěstí Jeremy Doku, tečovanou ránu však dokázal Sánchez vyškrábnout nad břevno. V závěru půle se díky dorážce po střele Palmera prosadil Nicolas Jackson, o radost ho ale připravil těsný ofsajd.

City neprohrálo v posledních 65 zápasech, ve kterých vedlo o poločase, což se snažil i po výměně stran změnit nebezpečný Christopher Nkunku. Nejblíže brance byl ale v 51. minutě znovu Haaland, ránu z hranice vápna využil Sánchez k předvedení svých reflexů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po hodině hry se Jackson inspiroval akrobatickým zakončením, které Demba Ba předvedl v roce 2013 proti Manchesteru United, trefil ale přímo brankáře. Ricu Lewisovi poté nebyl uznán gól kvůli faulu nahrávajícího Haalanda. Výhru tak zpečetil až v 84. minutě Kovačič krásnou střelou o tyč zpoza vápna.

Úřadující šampion tak vstoupil do nového ligového ročníku vítězně. V dalším kole pojede Chelsea 25. srpna na hřiště Wolves, Manchester City přivítá o den dříve doma Ipswich.

Tabulka Premier League