Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cagliari slaví první výhru v sezoně, Bournemouth se premiérově radoval před svými fanoušky

Yerry Mina z Cagliari (vlevo) v souboji s Hernanim z Parmy.
Yerry Mina z Cagliari (vlevo) v souboji s Hernanim z Parmy.Emmanuele Ciancaglini / Getty Images Europe / Getty Images via AFP
Ve třech pondělních dohrávkách top evropských fotbalových lig padlo celkem 13 branek. Nejvíc se na úspěch nadřeli hráči italského Cagliari, kteří dvakrát přišli o vedení a na vítězný gól si počkali až do 87. minuty. I Villarreal své příznivce napínal, navíc nedal penaltu. Bournemouth naopak rozhodl o svém triumfu už během první půle, díky skalpu nováčka ze Southamptonu slavil premiérový úspěch v sezoně na vlastním stadionu.

Parma – Cagliari 2:3

Cagliari vybojovalo první vítězství v divokém závěru. V 87. minutě vyrovnal na 2:2 z pokutového kopu domácí Hernani a zdálo se, že se budou body dělit. Jenže krátce po rozehrání vstřelil Roberto Piccoli po krásné přihrávce do středu hřiště od Gaetana třetí gól, na který už Parma nezareagovala.

Ostrované se po prvním vítězství v sezoně dostali z posledního místa tabulky těsně nad pásmo sestupu. Bodově se dotáhli na dnešního soupeře, jenž je s pěti body na 15. příčce. V sestavě vítězného týmu ze Sardinie chyběl kvůli zranění záložník Jakub Jankto, jenž poslední soutěžní duel odehrál v polovině dubna. 

Bournemouth – Southampton 3:1

Jihoanglické derby mezi týmy z měst vzdálených od sebe zhruba 50 kilometrů domácí prakticky rozhodli v prvním poločase. Skóre otevřel v 17. minutě po rychle rozehraném přímém kopu Brazilec Evanilson a po letním přestupu z Porta vstřelil svůj první gól v Premier League. Ve 32. minutě zvýšil Dango Ouattara tečí střely Lewise Cooka a poločas snů Bournemouthu zakončil sedm minut nato se třemi góly nejlepší kanonýr mužstva Antoine Semenyo střelou po zemi z hranice pokutového území.

Krátce po přestávce sice svým prvním ligovým gólem překonal nejdražšího brankáře historie Kepu Arrizabalagu domácí obránce Taylor Harwood-Bellis, blíž se však hosté nedostali. Bournemouth je po druhé výhře v sezoně v tabulce jedenáctý. Nováček ze Southamptonu zůstal s jedním bodem a skóre 3:12 předposlední díky o jeden gól lepší bilanci, než má dvacátý Wolverhampton.

Villarreal – Las Palmas 3:1

Favorita dostal do vedení těsně před poločasovou pauzou útočník z Pobřeží slonoviny Nicolas Pépé. Brzy po návratu ze šaten vyrovnal Fábio Silva, ovšem v závěru se hráči Villarrealu dvakrát prosadili a po dvou nečekaných porážkách s Las Palmas v minulé sezoně se tentokrát radovali z výhry. Villarreal se díky ní posunul na třetí místo LaLigy. Za druhým Realem Madrid zaostává jen o bod, další tři navíc má Barcelona. Las Palmas je poslední.