Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bylo mi potěšením v Chelsea pracovat, tým prokázal velké zlepšení, prohlásil Pochettino

Pochettino opustil Chelsea po jedné sezoně.
Pochettino opustil Chelsea po jedné sezoně.AFP
Mauricio Pochettino (52) nabídl své první veřejné prohlášení od odchodu ze Stamford Bridge. Argentinec uvedl, že Chelsea během jeho jediné sezony ve funkci manažera prokázala velké zlepšení.

Pochettino opustil klub po vzájemné dohodě navzdory kvalitnímu závěru turbulentní sezony, v níž se tým po většinu sezony potácel ve středu tabulky Premier League. Blues vyhráli posledních pět zápasů, skončili šestí a vybojovali si účast v Evropské lize a zároveň se dostali do finále Ligového poháru a semifinále FA Cupu.

V pondělí Chelsea jmenovala trenéra Leicesteru Enza Maresca nástupcem argentinského kormidelníka, který v Londýně podepsal pětiletou smlouvu. V proslovu k majitelům a příznivcům klubu prostřednictvím sociálních sítí Pochettino uvedl, že tvrdě pracoval na tom, aby fanoušci Chelsea měli klub, na který mohou být hrdí.

Bývalý šéf Tottenhamu či PSG uvedl, že tým udělal pokrok poté, co v sezoně 2022/23 skončil v lize na 12. místě. "Jsem velmi spokojen s tím, jaké úrovně tým dosáhl a jak všichni hráči a zaměstnanci tvrdě pracovali, aby se jejich úroveň zvýšila. Zaslouží si velké uznání a doufám, že jste to cítili i vy z toho, jak hráli na hřišti," vzkázal Pochettino fanouškům v příspěvku na Instagramu.

"Víme, že byly vzestupy a pády, ale vždy jsme věřili v tento tým a v to, že se dostaneme na konzistentní úroveň. Věřím, že zkušenosti z této sezony a velké zlepšení, které jsme viděli, hráče do budoucna jen posílí. Bylo mi potěšením se všemi pracovat a vážím si silných vazeb, které jsme spolu v uplynulém roce vytvořili," dodal.

Pochettino uvedl, že se v neděli vrátí na Stamford Bridge na každoroční charitativní zápas celebrit Soccer Aid, jehož cílem je získat finanční prostředky pro UNICEF a kde bude v čele světové jedenáctky proti anglickému týmu.