Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Byla to radost sledovat, tvrdí Slot po výhře v Ipswichi. Na zářícího Salaha se ale spoléhat nechce

Slot zvládl debut vítězně.
Slot zvládl debut vítězně.Reuters
Nový trenér Liverpoolu Arne Slot (45) vstoupil do Premier League vítězně, jeho tým porazil v úvodním kole sezony Ipswich 2:0. Po těžkém prvním poločase proti nově postoupivším předvedli Reds po přestávce na hřišti Portman Road skvělý fotbal a díky gólům Dioga Joty (27) a Mohameda Salaha (32) si pohodlně došli pro tři body. Nástupce Jürgena Kloppa (57) se stal teprve druhým trenérem v klubové historii, který při svém debutu zaznamenal výhru, povedlo se to ještě Gerardu Houllierovi v srpnu roku 1998 ve společném vedení s Royem Evansem.

Ipswich – Liverpool 0:2

"Průběh prvního poločasu byl podle očekávání, soupeř byl velmi důsledný a agresivní. Druhý už byla radost sledovat," řekl Slot pro TNT Sports. "Potřebovali jsme vyhrávat dlouhé míče. To nám pomohlo a zajistilo kontrolu nad zápasem. Myslím, že Ipswich ve druhém poločase už s naším tempem nedokázal držet krok. Na druhou půli byli hráči připraveni, bylo vidět, že umíme hrát docela dobrý fotbal," dodal.

Salah, který se k Reds připojil v roce 2017, znovu na Portman Road ukázal, že pro veškeré naděje Liverpoolu na titul bude klíčovým hráčem. Povedeným druhým gólem přepsal rekord Premier League v počtu branek vstřelených v úvodních zápasech, na kontě jich nyní má devět. Dříve se o titul dělil s Frankem Lampardem, Waynem Rooneym a Alanem Shearerem. 

Nový lodivod ale na muže, který je v historické tabulce střelců klubu třetí, příliš spoléhat nechce. "Nevěřím tolik v jednoho člověka, věřím více v tým než v jednotlivce," uvedl kouč. "Své góly může dávat díky dobrým náběhům a asistencím. Myslím, že tým Salaha potřebuje, ale máme i další kreativní hráče, kteří mohou rozhodnout," dodal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform