Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brighton zúročil letité zpeněžování hráčů. Sedmým letním příchodem je rekordní posila Rutter

Rutter bude opět působit mezi anglickou elitou.
Rutter bude opět působit mezi anglickou elitou.AFP
Brighton byl v posledních letech znám hlavně pro um ve zpeněžování hráčů. Za předešlé dvě sezony byli Racci navzdory četným příchodům do kádru v plusu 164 milionů eur, pro ročník 2024/25 se rozhodli vše zainvestovat zpátky s ambicemi na pohárovou Evropu. Zatím poslední akvizice je zároveň tou nejdražší v historii klubu, útočník Georginio Rutter (22) přišel z Leedsu za 46 milionů eur.

Rutter se s Brightonem dohodl na pětileté smlouvě, dohoda mu zajistila přesun z druhé nejvyšší soutěže do Premier League. Francouz v minulé sezoně vstřelil za Leeds sedm gólů a přidal 16 asistencí poté, co v lednu 2023 přišel z německého Hoffenheimu taktéž za částku přesahující 40 milionů eur.

"Georginio je hráč, který dokáže zvednout fanoušky ze sedadel, a v minulé sezoně v Leedsu skutečně ukázal, co v anglickém fotbale dokáže. Vím o něm už od dob, kdy hrál v Německu za Hoffenheim. Nyní ho musíme začlenit do týmu, těšíme se na spolupráci s ním," řekl trenér Fabian Hürzeler.

Rutter je sedmým podpisem Brightonu v letním přestupovém období. Přišel dva dny poté, co jeho nový klub v úvodním utkání sezony porazil v Goodison Parku Everton 3:0. Celkem již Racci během tohoto transferového okna zainvestovali 170 milionů eur.

V Rennes prošel Rutter mládežnickými kategoriemi a do prvního týmu se probojoval v roce 2020, než se přesunul do již zmíněného Hoffenheimu. V roce 2023 vypadl s Leedsem z Premier League, ale v minulé sezoně zaujal výkony v Championship. K postupu však klubu nepomohl. Ve finále play off totiž se spoluhráči prohrál 0:1 se Southamptonem.

Další přestupy a spekulace