Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brighton uhájil neporazitelnost, doma remizoval s rovněž nepřemoženým Nottinghamem

Brighton hrál s Nottinghamem 2:2 a oba týmy zůstávají v aktuální sezoně Premier League neporaženy.
Brighton hrál s Nottinghamem 2:2 a oba týmy zůstávají v aktuální sezoně Premier League neporaženy.JUSTIN TALLIS / AFP
Brighton v pátém kole Premier League remizoval na vlastním hřišti s Nottinghamem 2:2. Dělba bodů znamená pomyslné potvrzení faktu, že oba celky v tomto ročníku nejvyšší anglické soutěže zatím nepoznaly přemožitele. Oba celky mají aktuálně na kontě dvě vítězství a tři remízy, Racci jsou o příčku výše na sedmém místě díky o dvě branky lepšímu skóre.

Brighton – Nottingham 2:2

Poté, co v úvodních čtyřech zápasech inkasovali pouze dva góly a v každém z posledních čtyř vzájemných duelů udrželi Forest na uzdě, bylo možná překvapením, že obrana Brightonu kapitulovala již po 13 minutách. Důvodem byl nešikovný zákrok Carlose Baleby, který v pokutovém území srazil Calluma Hudsona-Odoie a umožnil Chrisi Woodovi proměnit následnou penaltu. Útočník Nottinghamu mohl přidat druhý zásah, ale střelu zblízka nasměroval mimo bránu, navíc byl máván ofsajd.

V táboře domácích, kteří byli po většinu první půle slabším celkem, byla cítit rostoucí nervozita, ale dva momenty před přestávkou vývoj duelu otočily. Jack Hinshelwood se ocitl v ideální pozici, z níž dorazil centr Jana Paula van Heckeho z hloubi pole hlavou až do sítě. Forest se z inkasování ani nestihl oklepat a za pár chvil dokonce prohrával, když se Danny Welbeck postavil ke svému teprve čtvrtému volnému přímému kopu v lize a přes nepozorného Matse Selse poslal Brighton do vedení.

Ttrenér Nuno Espírito Santo provedl na začátku druhé půle trojí střídání, přesto to byli domácí, kteří po restartu mohli navýšit své vedení. Welbeck, který si po trefě z přímého kopu evidentně věřil, se nějak propletl mořem červených dresů a donutil Selse k důležitému zákroku. Zdálo se, že pozitivní nálada Forestu z úvodního dějství se vypařila, protože Seagulls zůstávali v převaze, ale v obráceném gardu to byli hosté, kdo proti průběhu hry vyrovnal.

Tentokrát dvojice náhradníků zakombinovala, aby 20 minut před koncem vyrovnala skóre, Jota Silva se hnal na branku a pak přihrál Ramónovi Sosovi na jednoduchý gól – jeho první za Tricky Trees. Druhá žlutá karta pro Morgana Gibbse-Whitea a vyloučení Espírita Santa po jeho reakci hrozily vykolejením hostů, ale nakonec, navzdory slibnému pozdnímu protiútoku z domácí strany, setrval nerozhodný stav až do konce.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Navzdory tomu, že neudržel vedení, remíza znamená, že Brighton je poprvé v historii po prvních pěti ligových duelech neporažen. Bod na Amexu ještě více podporuje myšlenku, že sestupové starosti z minulé sezony jsou pro Forest již opravdu daleko, neboť má po šokující výhře nad Liverpoolem z minulého víkendu také devět bodů z pěti zápasů.

Tabulka Premier League