Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brentford opět utrácel. Z Collinse udělal nejdražšího irského fotbalistu

Brentford za Collinse zaplatil 27 milionů eur.
Brentford za Collinse zaplatil 27 milionů eur.Profimedia
Nathan Collins (22) přestupuje z Wolverhamptonu Wanderers do Brentfordu, který necelými 27 miliony eur (asi 640 milionů korun) překonal nedávno vytvořený transferový rekord a zároveň z Collinse udělal nejdražšího irského fotbalistu všech dob. Urostlý obránce v novém působišti podepsal šestiletou smlouvu s opcí na další dvě sezony.

Téměř dvoumetrový stoper k Wolves zamířil teprve před rokem z Burnley a celkem nastoupil do 31 soutěžních zápasů, ve kterých se do statistik zapsal dvěma žlutými a jednou červenou kartou. Collins přestupuje potřetí za tři roky, kromě mateřského Stoke City působil rovněž v Burnley.

"Jsem rád, že se nám podařilo podepsat Nathana," řekl na adresu nejčerstvější akvizice manažer Thomas Frank. "Je to velmi talentovaný stoper a stále velmi mladý," pochvaluje si.

"Má schopnosti, kterých si velmi ceníme. Je to vyrovnaný a klidný obránce. Velmi dobrý hlavičkář na obou stranách hřiště, a to jak ze hry, tak ze standardních situací, což je v Premier League hodně důležité. Také je velmi dobrý s míčem. Dokáže ho vyvézt anebo rozehrát," vysvětlil Frank.

Brentford nedávno aktivoval opci ve výši 25 milionů eur na Kevina Schadeho z Freiburgu, který však byl nejdražší posilou anglického klubu pouze tři týdny. The Bees kromě zmíněné dvojice oznámili ještě příchod brankáře Marka Flekkena z Freiburgu za 13 milionů eur.

Fotbalové přestupy a spekulace