Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bournemouth zaskočil Arsenal, favorita srazilo další vyloučení i skvěle zahraný roh

Bournemouth uštědřil Arsenalu první porážku v sezoně.
Bournemouth uštědřil Arsenalu první porážku v sezoně.GLYN KIRK / AFP
Nečekaný výsledek se v osmém kole Premier League zrodil na Vitality Stadium. Domácí Bournemouth zdolal favorizovaný Arsenal, který po vyloučení Williama Saliby už potřetí v sezoně dohrával v deseti mužích. Cherries tak ukončili sérii pěti porážek ve vzájemných soubojích v řadě.

Bournemouth – Arsenal 2:0

Absence Bukaya Saky, který chyběl teprve ve čtvrtém zápase Premier League od sezony 2021/22, dost možná přispěla k nepříliš záživným úvodním 25 minutám na jižním pobřeží. Krátce poté se však na trávníku řešila nepřehledná situace, po níž William Saliba viděl za zákrok na unikajícího Evanilsona po zásahi VARu červenou kartu.

Arsenal tak musel znovu, už potřetí v sezoně, čelit soupeři v deseti mužích. Chvíli před tím, než hřiště upustil Raheem Sterling, spálil velkou šanci hostů Mikel Merino. Bournemouth zakončil první poločas pozitivně a na kontě s několika nadějnými pokusy, z nichž nejlepší zlikvidoval brankář Raya.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po poločase Cherries promarnili skvělou příležitost jít do vedení, když Antoine Semenyo v pokutovém území napálil skákající míč nad břevno. Další velkou příležitost poté spálil střídající Gabriel Martinelli, který nedokázal potrestat chybu gólmana Kepy Arrizabalagy.

Následoval trest – Arsenal ochutnal hořkost své disciplíny, když inkasoval po skvěle zahraném rohovém kopu. Prosadil se Ryan Christie a Bournemouth šel do vedení. O 10 minut později bylo vzácné vítězství Cherries prakticky zpečetěno, když Raya v pokutovém území fauloval Evanilsona a Kluivert z pokutového kopu zdvojnásobil vedení.

Arsenal nakonec nedokázal odpovědět, a tak utrpěl první venkovní porážku v Premier League v tomto kalendářním roce a prohrál s Bournemouthem poprvé od ledna 2018. Artetovi svěřenci prozatím zůstávají v ligové tabulce na třetím místě, zatímco Cherries se proplížili do první poloviny.

Tabulka Premier League