Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boj o Yora vyhrál Manchester United, talentovaného obránce čeká zdravotní prohlídka

Leny Yoro čeká již jen na oficiální představení v dresu Manchesteru United.
Leny Yoro čeká již jen na oficiální představení v dresu Manchesteru United.AFP
Leny Yoro (18) se ve svém mladém věku stal základním stavebním kamenem obrany Lille, čímž si řekl o pozornost předních evropských velkoklubů. Přetahovanou s největší pravděpodobností vyhrál Manchester United na úkor Realu Madrid, který doufal ve výhodnější podmínky. Anglický celek uspěl se svou nabídkou, která v základu bez bonusů činí 50 milionů eur (asi 1,26 miliardy korun). Pravonohý stoper ve čtvrtek dorazí do Manchesteru na zdravotní prohlídku.

Yoro v prvním týmu Lille debutoval již v sezoně 2021/22 a celkem odehrál 60 utkání, v minulém ligovém ročníku se hned třikrát zapsal do listiny střelců a pomohl klubu ke konečné čtvrté příčce tabulky Ligue 1. Ve Francii měl smlouvu na poslední rok, i tak se suma za transfer může díky bonusům vyšplhat až na 62 milionů eur (asi 1,57 miliardy korun).

Manchesteru United k získání mladého stopera pomohl i přístup konkurenčních klubů. Zájem o Yora mělo PSG, to však chtělo fotbalistu přivést až za rok zdarma. Sám hráč pak preferoval stěhování do Realu Madrid, jenž sice zájem opětoval, odmítal však předložit přijatelnou nabídku.

Yoro se po podpisu smlouvy rovnou zapojí do přípravy na novou sezonu. Jeho jméno figurovalo v širší nominaci Francie na domácí olympijský turnaj, do konečného výběru ho ale trenér Thierry Henry nezařadil kvůli účasti Lille ve čtvrtém předkole Ligy mistrů.

V kabině United dojde k velkým změnám, nizozemský manažer Erik ten Hag chtěl svého krajana Matthijse de Ligta a na seznamu vytipovaných posil je i Jarrad Branthwaite z Evertonu, který už odmítl dvě nabídky. Případný příchod některého z nich bude záviset na budoucnosti dua Harry Maguire a Victor Lindelöf.

Kádr již dříve opustil jako volný hráč Raphael Varane. Do španělského Villarrealu pak přestoupil mladý obránce Willy Kambwala. Na odchodu je tentokrát již natrvalo i Mason Greenwood, kontroverzemi doprovázeného křídelníka čeká zdravotní prohlídka v Marseille.

Další přestupy a spekulace