Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Aston Villa stoupá k výšinám, ale Emery varuje: O titulu můžeme mluvit ve 30. kole

Unai Emery trénuje Aston Villu od loňského října.
Unai Emery trénuje Aston Villu od loňského října.AFP
Aston Villa zažívá nadmíru vydařený vstup do sezony. Minulý týden v Premier League porazila Manchester City (1:0) i Arsenal (1:0) a před nedělním zápasem 17. kola v Brentfordu jí patří třetí místo v tabulce Premier League. Trenér Unai Emery (52) ale upozorňuje, že jeho tým si nemůže dovolit začít snít o boji o titul. Zatím.

Po vítězstvích nad dvěma favority na zisk titulu se Aston Villa přiblížila vedoucímu Liverpoolu na rozdíl pouhých dvou bodů. Navíc postoupila do vyřazovací fáze posledního 16. kola Evropské konfernční ligy poté, co v konkurenci Legie a Alkmaaru ovládla skupinu E.

Fanoušci tradičního klubu tak logicky začínají očekávat, že Villans budou usilovat o první titul od roku 1981. Španělský trenér však své svěřence vyzývá, aby zůstali nohama na zemi: "O boji o titul můžeme mluvit ve třicátém nebo dvaatřicátém kole. Pokud se nás tou dobou bude týkat, můžeme si takový cíl vytyčit."

Unai Emery varuje před nedělním zápasem.
Unai Emery varuje před nedělním zápasem.Livesport

"Ale teď jsme třetí a to je úžasné. Jsme tam, protože si to zasloužíme. V Brentfordu nás ovšem čeká další výzva," upozornil před nedělním utkáním. "Proti podobným týmům pro nás totiž bývá složitější podat dobrý výkon a vnutit jim náš styl hry."

"Premier League je zkrátka obtížná. Wolverhampton je velmi dobrý, Nottingham nebo Bournemouth jakbysmet. Neděle pro nás bude hodně náročná," varoval někdejší trenér Sevilly, PSG či Villarrealu.

Včely sice prohrály čtyři z posledních pěti ligových zápasů, Emery však nebere zisk bodů jako samozřejmost. Londýnský celek ostatně minulou sezonu zakončil jen dva body za Aston Villou.

"Loni se drželi za námi, což pro nás byla výzva v boji o Evropskou konferenční ligu. My jsme ho zvládli, oni teď trochu bojují se zraněními důležitých hráčů, ale nadále jsou konkurenceschopní," zmínil.

Pořadí v čele tabulky Premier League.
Pořadí v čele tabulky Premier League.Livesport