Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Aston Villa si pojistila gólového žolíka, Durán s ní podepsal novou smlouvu do roku 2030

Durán už dal v sezoně v lize čtyři góly.
Durán už dal v sezoně v lize čtyři góly.MICHAEL STEELE / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Kolumbijský útočník Jhon Durán (20), který v úvodu sezony září v dresu Aston Villy, prodloužil s anglickým klubem smlouvu do roku 2030. Celek z Premier League o tom informoval v pondělí na svých webových stránkách.

Dvacetiletý Durán přišel do birminghamského klubu v lednu 2023, v první sezoně se ale za 12 ligových zápasů neprosadil. Postupně se však vyprofiloval ve stěžejního člena týmu, který mu pravidelně pomáhá v pozdějších fázích zápasů.

V aktuálním ročníku za deset klání vstřelil už šest branek. Čtyři z nich přitom měly váhu tří bodů. Za zmínku stojí například trefa do sítě Bayernu Mnichov v Lize mistrů. Villans tento duel vyhráli 1:0.

"Pokud existuje klub, který si myslí, že se Jhon Durán může stát jedním z nejlepších útočníků na světě, pak je to Aston Villa a jestli existuje trenér, který mu věří, pak je to Unai Emery," uvedl po konci letního přestupového období sportovní ředitel Aston Villy Monchi. Španělský funkcionář zároveň uvedl, že se o kolumbijského forvarda zajímaly až čtyři desítky dalších klubů. Vedení Villans ho však odmítlo na transferovém trhu uvolnit.

Durán začal svou kariéru v Envigadu, odkud zamířil do MLS. V ní oblékal dres Chicago Fire, za nějž dal v 27 startech osm gólů. Na svém kontě má také 12 utkání za národní výběr Kolumbie, svůj premiérový a zatím jediný reprezentační gól dal v přátelském zápase v březnu 2023 při výhře 2:1 nad Japonskem.

Tabulka Premier League