Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Aston Villa přepsala historické tabulky. Onana se stal nejdražším nákupem klubu

Amadou Onana podepsal smlouvu s Villans do roku 2029.
Amadou Onana podepsal smlouvu s Villans do roku 2029.Aston Villa
Amadou Onana (22) přestoupil z Evertonu do Aston Villy, která podle nepotvrzených zpráv zaplatí 50 milionů liber (takřka 1,5 miliardy korun). Součástí dohody jsou rovněž bonusy a 10 procent z případného dalšího prodeje. Belgický záložník s Villans podepsal smlouvu do roku 2029.

Reprezentant Red Devils mění působiště potřetí za tři roky, základní suma ve výši necelých 60 milionů eur se rozdělí i mezi jeho bývalé zaměstnavatele LOSC Lille a Hamburk. Francouzský celek se může těšit na pět milionů eur, zatímco druholigový německý klub obdrží necelý milion.

Onana se během uplynulých dvou let zařadil mezi nepostradatelné hráče Evertonu, jehož dres oblékl v 72 soutěžních zápasech s bilancí čtyř gólů a tří asistencí. Toffees na rodákovi z Dakaru, jenž má rovněž senegalské občanství, vydělají minimálně 20 milionů eur.

Aston Villa je momentálně nejaktivnějším týmem na přestupovém trhu, jenom za Onanu a Iana Maatsena z Chelsea utratila přes 100 milionů eur. Birminghamský klub celkem v letním okně do posil investoval 176 milionů eur a více než třetinu uvedené sumy vydělal na prodejích. Na spadnutí je přitom odchod Moussy Diabyho do Al Ittihadu, který má za křídelníka zaplatit 60 milionů eur.

Další přestupy a spekulace