Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal se po výhře nad Spurs přiblížil špici tabulky, Newcastle veze tři body

Aktualizováno
Arsenal vyhrál severolondýnské derby.
Arsenal vyhrál severolondýnské derby.JUSTIN SETTERFIELDGETTY / IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Bitva o severní Londýn v rámci čtvrtého kola Premier League mezi domácím Tottenhamem a Arsenalem skončila výhrou Kanonýrů 1:0. Derby dostálo svému jménu již v první půli, rozhodčí v ní totiž tasil hned sedm žlutých karet. Rozhodující moment pak nastal krátce po hodině hracího času, kdy se prudkou hlavičkou po rohovém kopu prosadil Gabriel (26), jehož zásah katapultoval Gunners na druhé místo za vedoucí Manchester City. Ve druhém utkání otočil Newcastle proti Wolves a vyhrál 2:1.

Tottenham – Arsenal 0:1

Vstup do utkání patřil ve všech ohledech domácím. Dominance Spurs na míči přímo vyústila v gólovou příležitost Dejana Kulusevského zevnitř vápna, David Raya si ale se střelou k tyči poradil na výbornou. Kanonýrům poté chtěl pomoci vytěžit z pasivní role maximum Kai Havertz, jeho hlavička však skončila v rukavicích Guglielma Vicaria.

Následně zčistajasna běžel ze strany sám na brankáře Gabriel Martinelli, nicméně ukvapeným pokusem nechal zazářit Vicaria. Připsat si premiérový zásah v dresu Tottenhamu poté mohl několikrát Dominic Solanke, od návratu po drobném zranění však ještě nenašel herní pohodu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Po výměně stran se poměry na hřišti zdály vzhledem k držení míče vyrovnané, vypracovaných šancí ale na obou stranách ubylo. Fanouškům hostí tak zajisté udělalo radost, že první příležitost druhého dějství byla v 64. minutě hned gólová. Nemilosrdná skrumáž v pokutovém území před rohovým kopem Bukaya Saky měla vítěze v Gabrielovi, jenž po uvolnění vyslal prudkou hlavičku pod břevno.

Kohouti si následně nenechali srazit hřebínek a aktivně si šli za vyrovnáním. Organizovaná defenziva i špetka štěstí však znamenala, že Kanonýři tři body ubránili.

Wolves – Newcastle 1:2

Wolves jsou v nové sezoně stále bez vítězství a už 16 zápasů v řadě se jim nepodařilo udržet čisté konto. Tentokrát s dosud neporaženým Newcastlem ještě čtvrthodiny před koncem vedli zásluhou gabonského záložníka Leminy, ale pak Švýcar Schär spolu s Barnesem výsledek otočili.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Premier League