Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal půjde na Liverpool bez několika opor. Saka? Jeho start je nepravděpodobný, přiznal Arteta

Eurofotbal / Vladislav Frk
Arteta má potíže se skládáním sestavy.
Arteta má potíže se skládáním sestavy.GLYN KIRK / AFP
Arsenal byl před sezonou tipován na jednoho z kandidátů na zisk mistrovského titulu, který už čtyřikrát v řadě uzmul Manchester City. Premier League ale zatím stále vede Liverpool pod vedením nového trenéra Arneho Slota.

Arsenal minulý týden překvapivě nestačil na Bournemouth a prohrál s ním 0:2. Na vedoucí Liverpool tak ztrácí čtyři body, na druhý Manchester City o jeden méně. Nyní se navíc při střetu s lídrem tabulky bude muset obejít bez trojice důležitých hráčů. Karetní trest si odpykává William Saliba, Martin Ödegaard chybí kvůli zranění kotníku a z poranění stehenního svalu se nestihne zotavit ani Bukayo Saka.

"Nevím, nebyl ještě schopen trénovat. Jeho start je nepravděpodobný," řekl v úterý Arteta v rozhovoru pro Amazon Prime Video Sport. Podle televize Sky Sports anglický reprezentant chyběl na tréninku i v pátek. Problémy má po utkání Ligy mistrů se Šachtarem Doněck také italský obránce Riccardo Calafiori. "Cítil, že je něco špatně a nemohl pokračovat ve hře. Nevím, jak je to vážné. Dělá mi to trochu starosti," připustil španělský kouč.

Z obránců není stoprocentně v kondici ani Jurrien Timber, který stejně jako Saka a letní posila z Itálie chyběl na pátečním tréninku. Arteta se tak kromě náhradníků obrátil i na fanoušky. "Proti Liverpoolu to tady (na Emirates Stadium) musí bouřit. Potřebujeme, aby nám dodali veškerou možnou energii," vyzval příznivce londýnského klubu.

Liverpool vyhrál pod vedením nástupce Jürgena Kloppa 11 ze 12 soutěžních zápasů, utkání s Arsenalem pro něj ale bude jedním z nejtěžších dosavadních testů. Jeho výsledek také může napovědět, kdo bude mít navrch v boji o vysněnou trofej.

Trable se zraněním ale musí řešit i Liverpool, který se v neděli bude muset obejít bez útočníka Dioga Joty. Ten minulý týden v zápase proti Chelsea utrpěl zranění žeber. Jistý není ani start Federica Chiesy a Conora Bradleyho"Myslím si, že se Jota cítí dobře, ale ne natolik, aby o víkendu hráli. Federico by s námi mohl dnes nebo zítra trénovat, ale Diogo určitě ne. U Conora uvidíme," uvedl Slot.

Arsenal – Liverpool (neděle, 17:30)