Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Frimpong přenesl vítěznou mentalitu i do reprezentace, Kanada pod novým koučem selhala

Jeremie Frimpong proti Kanadě jeden gól dal a na jeden nahrál Memphisi Depayovi.
Jeremie Frimpong proti Kanadě jeden gól dal a na jeden nahrál Memphisi Depayovi.AFP
Nizozemsko vstoupilo do finální fáze přípravy na Euro vítězstvím 4:0 nad Kanadou. Výraznou převahu domácí zužitkovali až po změně stran, kdy kraloval především Jeremie Frimpong. Pravý obránce Leverkusenu, který v letošní klubové sezoně poznal chuť porážky v jediném zápase, nejprve v 50. minutě asistoval na trefu Memphise Depaye a o sedm minut později sám skóroval. Javorové listy se ve druhém poločase rozsypaly a inkasovaly ještě dvakrát. Nový kouč Jesse Marsche tak musí před Copou América zvrátit nepříznivou formu týmu, který prohrál čtvrtý z posledních šesti duelů.

Nizozemsko – Kanada 4:0

První větší příležitost viděli fanoušci v Rotterdamu po 20 minutách hry, kdy pálil z nadějné pozice za vápnem Frimpong vysoko nad. Stejný hráč chtěl po další pohledné individuální akci předložit míč před prázdnou bránu Depayovi, klíčový zákrok však předvedl krajní bek Celtiku Alistair Johnston, a Depay se tak k zakončení nedostal.

Další veledůležitý obranný zákrok přidal ve 38. minutě stoper Moise Bombita, který z brankové čáry vykopl ránu Georginia Wijnalduma. V samém závěru prvního dějství střílel z doposud největší šance Kanaďanů Cyle Larin vedle. Po změně stran mohl otevřít skóre Ryan Gravenberch, ale Dayne St. Clair byl připraven.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

To se o kanadském brankáři nedalo říct při zakončení nehlídaného Depaye po skvostném centru Frimponga z 50. minuty, kterým poslal první jmenovaný Tulipány do zaslouženého vedení. Náskok záhy zvýšil samotný Frimpong, který zužitkoval další z mnoha svých nebezpečných úniků a z bezprostřední blízkosti propálil St. Claira.

Třetí hřebík do rakve Javorových listů přidal střídající Wout Weghorst, jenž prokázal roli zabijáka ve vápně a po vyražené střele dodorazil míč do prázdné branky. Demolici zámořského celku dovršil v 83. minutě další žolík Virgil Van Dijk, jenž se po rohu vyšplhal nejvýše ze všech aktérů a vyběhnuvšímu St. Clairovi nedal šanci zakročit.

Nizozemci tedy zvládli předposlední test před startem Eura vítězně. Ještě než odcestují do Německa, přivítají 10. června reprezentaci Islandu.

Výsledky dalších přípravných zápasů