Fanoušci očekávají hodně, neexistuje žádný prostor pro chyby, řekl Ronaldo po výhře nad Irskem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fanoušci očekávají hodně, neexistuje žádný prostor pro chyby, řekl Ronaldo po výhře nad Irskem

Ronaldo se proti Irsku trefil hned dvakrát.
Ronaldo se proti Irsku trefil hned dvakrát.Profimedia
Kanonýr Cristiano Ronaldo (39) cítí z fotbalistů Portugalska před mistrovstvím Evropy v Německu patřičnou formu i sebevědomí. Kapitán týmu podal v úterní generálce na úvodní zápas šampionátu s Českem vynikající výkon a dvěma góly přispěl k hladké výhře 3:0 nad Irskem. Podle Ronalda si Portugalci budou na šampionátu znovu troufat na kontinentální titul, který premiérově získali v roce 2016.

Byl v tom kus symboliky po dvaceti letech. Portugalci vyslali mužstvu kouče Ivana Haška varování zrovna z Aveira, kde česká reprezentace výhrami nad Lotyšskem a Nizozemskem zahájila svůj marš za bronzovými medailemi na památném Euru 2004.

Portugalci měli jasnou převahu.
Portugalci měli jasnou převahu.Livesport

"Nejdůležitější je, že se nám dařilo, hráli jsme dobře. Podstatné bylo vyhrát bez ohledu na to, kdo dává góly. Tým je vyladěný, cílem bylo zvítězit a získat sebevědomí. Musíme být nohama na zemi a s myšlenkami v nebi snít o zisku evropského titulu," cituje Ronalda server A Bola.

Hráč saúdskoarabského klubu Al Nassr dostal pro první přípravný zápas s Finskem (4:2) volno a porážku s Chorvatskem (1:2) sledoval jen z lavičky. Proti Irsku byl blízko hattricku. V prvním poločase trefil z přímého kopu tyč. Po přestávce dal dva krásné góly. Nejprve si pravačkou zpracoval dlouhý pas od Rubena Nevese, efektní finesou si před bránícím Liamem Scalesem připravil míč na levačku a vymetl horní růžek branky. "Raketa od Ronalda, magický okamžik," nešetří superlativy BBC.

O deset minut později pak rodák z Madeiry nepohrdl pro změnu nabídkou Dioga Joty a z místa před penaltovým bodem skóroval nekompromisně k tyči. V 207. mezistátním zápase se posunul již na 130 vstřelených gólů a vylepšil svůj vlastní světový rekord. "Jestli byl první gól jedním z mých nejhezčích? Nevím, někdy si je všechny pustím. Zareagovali jsme na porážku s Chorvatskem. Úspěchu lze dosáhnout pouze kritikou," nechal se slyšet Ronaldo.

"Fanoušci od reprezentace očekávají hodně, neexistuje žádný prostor pro chyby, vůbec, vždy chtějí, aby Portugalsko vyhrálo. Kvůli naší generaci a talentu, který má. Porážka je vždy špatná, ale pocházejí z ní dobré věci, když se poučíte," uvedl Ronaldo, jehož čeká rekordní šesté Euro.

Ronaldo byl nejlépe hodnoceným hráčem utkání.
Ronaldo byl nejlépe hodnoceným hráčem utkání.Livesport

Vysloužil si pochvalu trenéra Roberta Martíneze. "Ronaldo? Je třeba ho ocenit a ukázat dětem! Vždycky myslím v první řadě na tým. Jako kapitán měl neuvěřitelné odhodlání, dal dva parádní góly a pracoval pro mužstvo. Projevoval solidaritu a sounáležitost. To se mi moc líbilo," zhodnotil kouč.

Portugalci vstoupí do šampionátu duelem proti české reprezentaci 18. června v Lipsku.

Přehled zápasu Portugalsko – Irsko 3:0