Český tým si v přípravě zastřílel, dvěma góly proti Maltě zazářil Chytil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Český tým si v přípravě zastřílel, dvěma góly proti Maltě zazářil Chytil

Aktualizováno
Chytil skóroval proti Maltě dvakrát.
Chytil skóroval proti Maltě dvakrát.Profimedia
Fotbalisté Česka zvítězili v prvním přípravném utkání před Eurem nad Maltou 7:1. Vedení otevřel hned zkraje utkání precizně proměněným pokutovým kopem kapitán Antonín Barák (29). Střelecky nejproduktivnějším hráčem klání byl Mojmír Chytil (25), jenž se do branky hostí trefil rovnou dvakrát. Speciální byl zápas především pro Lukáše Červa (23), který si připsal první minuty v reprezentačním dresu.

Česko – Malta 7:1

Čeští fotbalisté vstoupili do zápasu s velkou chutí a zanedlouho se ujali i vedení. Po zahrané ruce od beka Jeana Borga v pokutovém území proměnil nařízený pokutový kop s přehledem do levého dolního rohu brány středopolař Fiorentiny Barák.

Malťané nebezpečně zahrozili ve 38. minutě, konkrétně Teddy Teuma vyslal dalekonosnou ránu, která proletěla jen těsně kolem pravé tyče brány. Krátce před koncem první půle se ještě stačil prosadit pátým reprezentačním gólem Chytil, jenž pohotově zakončil akci rozehranou Vladimírem Coufalem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Češi si přenesli herní pohodu i do druhé půle, ve 47. minutě se k vzdálenější tyči prosadil David Jurásek. Následně náskok zvýšil evidentně dobře naladěný Chytil, který se skvěle zorientoval ve vápně a po centrovaném míči hlavičkou zakončil centr Coufala. Hned v dalších sekundách ale Sokoli našli skulinku v obraně Lvů a Paul Mbong alespoň snížil nepříznivý stav.

O pátou branku českého národního týmu se postaral v 71. minutě střídající šikovný záložník Feyenoordu Ondřej Lingr, jenž byl ve správný čas na správném místě, a to sice v předbrankovém prostoru středomořského celku, kde si našel příhodně odražený míč. Gólový příděl navýšil také Matěj Jurásek, který se trefil poprvé ve svém druhém zápase za seniorskou reprezentaci. Finální tečku přidal Václav Černý, kterému asistoval předtím skórující šikovný mladík ze Slavie.

Český národní tým tak načal finální fázi přípravy na Euro vítězně. Generálku před odjezdem do Německa podstoupí Haškův výběr 10. června v Hradci Králové proti Severní Makedonii. Malta o den později změří síly s Řeckem.