Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta devět dní před startem ligy herně propadla, Bröndby jí nadělilo pět branek

Spartě tento přípravný zápas nevyšel.
Spartě tento přípravný zápas nevyšel.x.com/ACSparta_CZ
Poločas hrůzy zažila ve třetím přípravném utkání před startem nové sezony pražská Sparta. Úřadující mistři české ligy se v utkání s kodaňským Bröndby prezentovali během úvodní pětačtyřicetiminutovky děravou defenzivou a po zásluze hned čtyřikrát inkasovali. Zlepšený výkon ve druhé půli vedl alespoň ke kosmetické úpravě skóre – 2:5. Zápas byl předčasně ukončen vinou nepříznivého počasí.

Sparta – Bröndby 2:5

Sparta, která už příští pátek zahájí cestu za obhajobou českého titulu, nevstoupila do přípravného utkání v rakouském Kössenu proti Bröndby vůbec ideálně. Zatímco Letenské v úvodu svazovaly nepřesnosti, jedenáctinásobný vítěz dánské ligy dokázal v sedmé minutě zužitkovat hned první brankovou příležitost. Zkušenosti a přehled ukázal pětatřicetiletý Daniel Wass, jenž prořízl defenzivu pražanů přesnou kolmicí a díky aktivitě Filipa Bundgaarda se míč po zákroku gólmana Petera Vindahla odrazil před osamoceného Nicolaie Vallyse, jenž z úhlu za pomoci odrazů od obou tyčí otevřel skóre.

Zatímco Sparta se herně trápila, kodaňský celek ve 22. minutě udeřil podruhé. A opět u toho byl dánský útočník Bundgaard, jenž znovu proměnil dobrý náběh za obranu v gólovou asistenci. Adresátem přesné přihrávky byl tentokrát Rasmus Lauritsen, který uklidil míč do prázdné brány. Ta ve 27. minutě zívala také na hrdinu předchozích okamžiků Bundgaarda. Tomáš Wiesner nezvládl ideálně zpracovat míč, který těsně předtím odvracel mimo šestnáctku hlavou Vindahl, a autor dvou asistencí si připsal na konto také velmi snadnou trefu.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

A když se o slovo v průběhu prvního poločasu přihlásili také svěřenci trenéra Larse Friise, s jejichž pokusy si poradil čtyřicetiletý veterán v rukavicích Thomas Mikkelsen, završil soubor kouče Jespera Sörensena fantastickou první půli čtvrtou brankou – druhou trefu zaznamenal přesnou a utaženou ranou k tyči Vallys.

Sparta vstoupila do druhého poločasu se třemi změnami a aktivně, ale střelecké pokusy Davida Pavelky a Indrita Tuciho ke gólu nevedly. První branka Letenských přišla až s dalšími změnami, v 69. minutě zužitkoval důraz uvnitř šestnáctky Tomáš Schánělec. A o pár vteřin později se pražané radovali znovu, tentokrát prokázal fantastickou kopací techniku Lukáš Sadílek, který z úctyhodné vzdálenosti snížil na rozdíl dvou branek.

Skóre 4:2 však na světelné tabuli v Kaiserwinkl Areně dlouho nevydrželo, v 75. minutě unikl obraně Sparty Yuito Suzuki a poprvé inkasoval také střídající Vojtěch Vorel. Krátce po pátém gólu Bröndby nad stadionem začalo silně pršet a rozhodčí zápas ukončil o několik minut dříve.

I přes zlepšený výkon ve druhém poločase musí Sparta devět dní před startem Chance ligy skousnout první porážku od března, kdy jí uštědřil lekci na Anfield Road slavný Liverpool.