Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rasismus v přípravě? Útočníka Wolves napadl soupeř z Coma, zápas nebyl přerušen

Hwang si během druhého poločasu postěžoval na rasistickou poznámku.
Hwang si během druhého poločasu postěžoval na rasistickou poznámku.Reuters
Anglický klub Wolverhampton uvedl, že podá stížnost k UEFA poté, co se jeho jihokorejský útočník Hwang Hee-chan (28) stal terčem údajné rasistické poznámky během pondělního přípravného zápasu proti italskému týmu Como 1907.

Wolves – Como 1:0

Hwang incident ohlásil v polovině druhého poločasu, což vedlo k rozzlobené reakci jeho spoluhráčů a vyloučení Daniela Podenceho, který hráče Coma udeřil pěstí, uvedl prvoligový celek v prohlášení. Como na žádost agentury Reuters o komentář mimo běžnou pracovní dobu nereagovalo, protože duel měl výkop v 18 hodin.

Trenér Wolves Gary O'Neil poté uvedl, že se Hwanga zeptal, zda chce, aby byl zápas přerušen, nebo aby byl vystřídán, ale osmadvacetiletý hráč byl pro to, aby zápas pokračoval. Wolves vyhráli 1:0, duel se hrál na jejich soustředění ve španělské Marbelle.

"Channy (Hwang) bude v pořádku. Má naši plnou podporu, budeme s ním mluvit a ujistíme se, že je v pořádku. Jsme v tom společně," dodal O'Neil.

Italský celek Como bude v nadcházející sezoně nováčkem Serie A. Klub však neoznámil sestavu, která vyběhla na hřiště proti Wolves.

Další výsledky přípravných utkání