Příprava: Sparta na Letné porazila Trnavu 3:0, za Plzeň se trefily nové tváře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Příprava: Sparta na Letné porazila Trnavu 3:0, za Plzeň se trefily nové tváře

Tomáš Wiesner byl jedním z úspěšných střelců zápasu.
Tomáš Wiesner byl jedním z úspěšných střelců zápasu.Profimedia
Fotbalisté Sparty ve druhém utkání letní přípravy porazili Spartak Trnava 3:0 a navázali na vítězství nad AIK Stockholm (3:1). O góly se postarali Tomáš Wiesner, Victor Olatunji a Tomáš Schánělec. Zápas na Letné sledovalo 5938 diváků. V neděli Pražané zamíří na soustředění do Německa. To Plzeň v prvním utkání na herním soustředění v Rakousku porazila Karlsruhe 2:0 a vyhrála i čtvrtý zápas letní přípravy. O góly se v Kufsteinu proti druholigovému německému týmu postarali Daniel Vašulín a Christophe Kabongo. Oba jsou v týmu novými tvářemi.

Sparta – Trnava 3:0

V prvním poločase si premiéru v prvním týmu připsal osmnáctiletý Vojtěch Hranoš, navíc s kapitánskou páskou. Po přestávce, když se celá jedenáctka vyměnila, ji předal Ermalu Krasniqimu. Kosovský reprezentant, který přestoupil z Rapidu Bukurešť, poprvé oblékl rudý dres.

Druhý poločas nabídl mnohem více šancí. A také branky. Suchomelův centr hlavou zužitkoval Wiesner, stejně jako pak později Sadílkův pas Olatunji. Druhou gólovou akci rozjel právě Krasniqi. V závěru se po rohu prosadil Schánělec, navrátilec ze Zlína. Za Trnavu hráli bývalý sparťan Lukáš Štetina nebo Miloš Kratochvíl, čerstvá posila z Jablonce.

"Šlo již o druhý zápas. Pro nás je teď velmi důležité vstřebat fyzickou přípravu, trénujeme opravdu tvrdě a chystáme se na herní kemp. Naběhali jsme spoustu metrů a nepřivodili si žádné zranění," řekl novinářům trenér Lars Friis.

"Viděli jsme dva rozdílné poločasy. První byl více statičtější, druhý dynamičtější, v něm už se projevila únava soupeře. Podobné to může být i v sezoně, že protivník zaleze, a my se na to musíme připravit," dodal dánský kouč.

Na soustředění v Německu čekají Spartu dva soupeři, Bröndby Kodaň a Salcburk.

Plzeň – Karlsruhe 2:0

Viktoria vyrazila do Westendorfu ještě bez reprezentantů z Eura, kteří se mají k mužstvu připojit během pátku. Ústřední postavou prvního poločasu byl útočník Vašulín. Posila z Hradce Králové měla několik šancí, jednu z nich proměnila.

Plzeň několikrát podržel brankář Martin Jedlička. Po přestávce šancí ubylo, v závěru výhru pojistil Kabongo, jemuž připravil gólovou trefu Tom Slončík. Kabongo navázal na hattrick z minulého utkání proti Lafnitzu.

Další zápasy

České Budějovice v Rakousku remizovaly s LASK Linec 2:2. Domácí dvakrát vedli, Dynamo ale na trefy třetího týmu uplynulého ročníku rakouské ligy dokázalo pokaždé zareagovat. O góly českého celku se postarali Marcel Čermák a Samuel Šigut.