Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City na úvod přípravy nestačil na Celtic, kapitána Haalanda zastínili Bobb a Kühn

Haaland skóroval hned v prvním předsezonním zápase.
Haaland skóroval hned v prvním předsezonním zápase. Profimedia
Fotbalisté Manchesteru City odehráli v rámci amerického turné první přípravný zápas před novou sezonou, v němž podlehli 3:4 úřadujícímu skotskému mistrovi Celticu Glasgow.

Manchester City – Celtic 3:4

Diváci, kteří si našli cestu na Kenan Memorial Stadium, rozhodně nelitovali – viděli hned sedm gólových tref a nejlepšími hráči se stali ti, které byste před zápasem zřejmě netipovali.

Německý útočník Celtiku Nicolas Kühn si připsal dva góly a asistenci a pomohl Skotům k vedení 3:1 na konci prvního poločasu. Oscar Bobb, norský křídelník v barvách Manchesteru City, jednou skóroval a dvakrát asistoval.

Za tým Pepa Guardioly skórovali také Maximo Perrone (v minulé sezoně na hostování v Las Palmas) a kapitán Erling Haaland, který v 57. minutě důraznou hlavičkou vyrovnal. Rozhodující trefu však přinesl po hromadném střídání glasgowského týmu Luis Palma v 68. minutě a zajistil tak Celtiku cenný triumf.

V sestavě anglického týmu bychom kromě zmíněných jmen našli i další opory – Rica Lewise, Jacka Grealishe, navrátilce Kevina Phillipse nebo brankáře Edersona, o jehož odchodu do Saúdské Arábie se v posledních dnech mluví stále častěji. V zápasovém kádru se naopak neobjevil Sávio, zatím jediná letní posila klubu, který si po Copa América užívá dovolenou.

City se na americkém turné postupně utká s AC Milán, Barcelonou a Chelsea a poté 10. srpna odehraje Community Shield proti městským rivalům United. Pro Celtic to byl již čtvrtý zápas, přičemž v sobotu večer ho čeká generálka na start Premiership proti Chelsea.