Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jurásek řídil kanonádu hattrickem. Slavia se naladila na start ligy výhrou 5:1 nad Žilinou

Matěj Jurásek řídil výhru Slavie hattrickem.
Matěj Jurásek řídil výhru Slavie hattrickem.Profimedia
Fotbalisté Slavie v generálce na novou prvoligovou sezonu na závěr soustředění v Rakousku rozdrtili Žilinu 5:1 a v letní přípravě zůstali neporaženi. Všech šest branek padlo až po změně stran, hattrickem se blýskl střídající Matěj Jurásek (20). Pražané nastoupili ještě bez většiny reprezentantů z mistrovství Evropy včetně hlavní letní posily útočníka Tomáše Chorého.

Po bezgólovém prvním poločase otevřel ve 49. minutě po nápaditém signálu z nepřímého kopu skóre nepokrytý obránce David Zima. Po chybě v soupeřově obraně zvýšil Daniel Fila a poté přišly velké chvíle střídajícího Juráska.

Dvacetiletý křídelník v 70. minutě zblízka upravil na 3:0, za dalších 10 minut sám před brankářem tentokrát zakončil přesně mezi nohy a chvíli nato se prosadil technickým pokusem z hranice vápna. Čtvrtý celek uplynulé sezony slovenské ligy snížil v druhé minutě nastavení.

"Je to můj první hattrick za Slavii, takže na něj budu vzpomínat celý život. Úžasný pocit a doufám, že přijde i v lize," citoval klubový web Juráska, který po mistrovství Evropy zasáhl do prvního utkání.

Slavia v pěti přípravných zápasech před novou sezonou neprohrála a po úvodní remíze s Pardubicemi na soustředění čtyřikrát po sobě zvítězila. Do prvoligového ročníku vstoupí úřadující český vicemistr o příštím víkendu v Uherském Hradišti proti Slovácku.

Slavia Praha – Žilina 5:1