Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland sestřelil Chelsea, El Clásico rozhodl neznámý mladík a Liverpool smetl United

Haaland v generálce na soutěžní start sezony vstřelil hattrick.
Haaland v generálce na soutěžní start sezony vstřelil hattrick.Profimedia
V noci ze soboty na neděli se v rámci amerického předsezonního turné odehrály tři prestižní přípravné zápasy. Nejvíce byl vidět kanonýr Manchesteru City Erling Haaland (24), který nastřílel hattrick, El Clásico pak rozhodl prakticky neznámý barcelonský útočník Pau Víctor (22), který na svůj debut v La Lize teprve čeká. Manchester United se s přípravnou fází rozloučil prohrou rozdílem třídy.

Manchester City - Chelsea 4:2

Erling Haaland předvedl divákům na stadionu v Ohiu třígólový koncert. Nor rozvlnil síť postupně ve čtvrté, páté a nakonec i v 56. minutě, přičemž první zásah zaznamenal ze značky pokutového kopu. V utkání mu zdatně konkuroval James McAtee, jenž si připsal dvě asistence.

Chelsea se poprvé prosadila za stavu 0:4 v 59. minutě, nejvíce o sobě dal vědět útočník Noni Madueke s bilancí 1+1. Úřadující anglický mistr od 70. minuty postupně stahoval své opory, neboť příští sobotu sehraje zápas Community Shield proti Manchesteru United, což pro City bude generálka na střetnutí s The Blues v rámci prvního kola Premier League.

Barcelona - Real Madrid 2:1

První El Clásico sezony, které se samozřejmě nebude započítávat do oficiálních statistik, se odehrálo na MetLife Stadium v New Jersey. Jeho hvězdou byl dvougólový Pau Víctor, dvaadvacetiletý barcelonský útočník s tržní hodnotou pouhých 1,5 milionu eur. Zajímavostí je, že ho debut v La Lize teprve čeká, jelikož dosud byl kmenovým hráčem Girony a na Camp Nou zamířil až toto léto za 2,7 milionu eur. Na druhé straně nakonec výsledek korigoval Nico Paz

Na pohled měl nabitější sestavu Real Madrid. V úvodních jedenáctkách nastoupili hráči jako Robert Lewandowski, Marc-André ter Stegen, Thibaut Courtois, Eder Militao, Antonio Rüdiger, Luka Modrič nebo Endrick.

Manchester United - Liverpool 0:3

Red Devils zakončili přípravu prohrou rozdílem třídy s rivalem z Liverpoolu, když za Reds skórovali Fabio Carvalho, Curtis Jones a Konstantinos Tsimikas. Všechny góly padly v rozmezí 10. až 61. minuty, po kterých oba týmy hromadně střídaly a prostor dostali mladíci.

Manchester United, pro který to byla generálka, měl několik šancí, ale Marcus Rashford ani jeho spoluhráči se prosadit nedokázali. Aktuálnímu vítězi FA Cupu, který příští sobotu odehraje zápas Community Shield proti Manchesteru City, stále chyběli hráči jako Bruno Fernandes, Diogo Dalot nebo Alejandro Garnacho.