Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Endrickův debut pokazil AC Milán, Slot zůstává na lavičce Liverpoolu stoprocentní

Endrick se dočkal prvních minut ve službách Realu Madrid.
Endrick se dočkal prvních minut ve službách Realu Madrid.Profimedia
Hned několik slavných značek absolvovalo další přípravné zápasy. Chelsea si proti mexickému mistrovi připsala první výhru pod novým koučem Enzem Marescou (44). Liverpool pod vedením Arneho Slota zvládl i druhé utkání, když porazil Arsenal, zatímco AC Milán pokořil Real a pokazil tak debut Brazilce Endricka (18). Manchester United se blýskl třemi góly v rozmezí 13 minut, díky čemuž nakonec těsně zdolal Betis.

Chelsea – Club América 3:0

V Atlantě se střetl šestý tým uplynulé sezony Premier League s mistrem mexické Ligy MX. Club América svému evropskému soupeři dopřál ideální vstup do zápasu. Po většinu minulého ročníku zraněný Roméo Lavia se na hřišti jevil jako nová posila, hned v samotném začátku svým průnikem vybojoval penaltu, kterou ve třetí minutě proměnil Christopher Nkunku. Na hrotu Chelsea dostal příležitost Marc Guiu a ve 21. minutě odměnil trenéra Maresca gólem hlavou.

Skóre se pak měnilo po sérii střídání před poslední desetiminutovkou. Brankář Luis Malagon se dopustil nedovoleného zákroku ve snaze zastavit impozantní sólo Nkunkua, Noni Madueke se ujal exekuce a nezaváhal. Londýňané se tak po remíze a prohře dočkali první výhry v přípravě.

Liverpool – Arsenal 2:1

Philadelphia měla možnost vidět střetnutí těžkých vah, na americké půdě se potkali aspiranti na anglický ligový titul. V prvním poločase byl režisérem hry Harvey Elliott, který si připsal dvě gólové asistence. Nejprve ve 13. minutě asistoval Mohamedu Salahovi a poté krásným obloučkem našel Fábia Carvalha, který zvýšil na 2:0.

Arsenalu se do poločasu podařilo snížit zásluhou Kaie Havertze. Gól německého ofenzivního univerzála byl však v tomto duelu poslední. Arne Slot tak zaznamenal svou druhou výhru na lavičce Liverpoolu, Gunners si připsali první letní porážku.

Lipsko – Aston Villa 2:0

Harrison v New Jersey byl dějištěm střetnutí týmů, které si čtvrtým místem v Bundeslize a Premier League zajistily účast ve skupinové fázi Ligy mistrů. Pro Lipsko to byl vůbec první oficiální přípravný zápas, Villans absolvovali již čtvrté představení.

Celý gólový scénář byl napsán do 41. minuty a skládal se z pouhých dvou přesných zásahů, o oba se postarali hráči německého celku. V listině střelců se objevila jména André Silva a Loïs Openda. Ještě před přestávkou viděl Diego Carlos druhou žlutou kartu, a zápas pro něj předčasně skončil.

AC Milán – Real Madrid 1:0

Stadion Soldier Field v Chicagu hostil setkání ikonických fotbalových značek. Za Real Madrid debutovala brazilská hvězdička Endrick. Duel se rozhodl 10 minut po změně stran jediným gólem, kdy teprve 17letý Mattia Liberali vytvořil ideální pozici pro Samuela Chukwuezeho. Los Blancos se tak nenaladili na El Clásico ideálně, Milánští po triumfu nad Citizens porazili i druhého giganta.

Manchester United – Betis 3:2

Stadion Snapdragon v San Diegu hostil duel mezi United a Betisem. Po čtvrthodině hry se jako první ujal vedení španělský celek zásluhou Ikera Losady. Rudí ďáblové však odpověděli silnou třináctiminutovkou, během níž vytáhli ze svého repertoáru tři přesné zásahy. Postupně skórovali Marcus Rashford, Amad Diallo a Casemiro.

Jako obvykle byl ve druhém poločase prostor pro četné změny, ale také pro jednu další branku, o kterou se postaral Diego Llorente a dal finální podobu skóre. United si tak po prohře s Arsenalem mírně spravili náladu, Betis po Liverpoolu podlehl i druhému anglickému soupeři.