Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal si v USA poradil s United. Citizens opět padli, Chelsea schytala debakl od Celtiku

Gabriel Jesus v souboji s Lenim Yorem.
Gabriel Jesus v souboji s Lenim Yorem.Profimedia
Týmy z anglické Premier League odehrály na přípravném turné v USA další zápasy. Na první vítězství pod novým trenérem i nadále čeká Chelsea, která prohrála se skotským Celtikem vysoko 1:4. Nedařilo se ani úřadujícím mistrům z Manchesteru. Citizens nestačili na AC Milán, kterému podlehli 2:3. Výhry se nedočkal ani druhý z manchesterských celků, United těsně padli s Arsenalem 1:2. Večer pro sebe nakonec ukradl neznámý hrdina Columbusu Cucho Hernandéz (25), který nasázel hattrick do sítě Aston Villy.

Chelsea – Celtic 1:4

Celtiku zatím příprava šlape jako švýcarské hodinky. Po úvodní remíze 1:1 se skotským Ayrem vstřelili v každém z následujících čtyř zápasů minimálně čtyři góly. Poslední čtyři směřovaly do sítě Chelsea a nebýt pokutového kopu v 89. minutě, který proměnil Christopher Nkunku, mohlo to být i s čístým kontem. Po Manchesteru City se tak glasgowský celek utkal s dalším zástupcem Premier League na americké půdě.

Manchester City – AC Milán 2:3

Baseballový stadion Yankees v New Yorku viděl souboj těžkých vah. Fanoušky Citizens nejprve potěšil Erling Haaland, ale po půlhodině hry dvakrát za sebou zafungovala spolupráce na trase Samuel Chukwueze, Lorenzo Colombo a Milánští vedli 2:1. Deset minut po změně stran sice vyrovnal James McAtee, ale o vítězství AC rozhodl mladík Marco Nasti. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly prohráli i ve svém druhém americkém vystoupení, zatímco tým trenéra Fonsecy si připsal první výhru.

Arsenal – Manchester United 2:1

Zajímavá jména byla ve hře i na kalifornském SoFi Stadium. Skóre otevřel už po 10 minutách Rasmus Hojlund, na jehož trefu po čtvrthodině hry odpověděl Gabriel Jesus. Druhý poločas odstartoval s deseti střídáními na každé straně. O triumfu Arsenalu nad United rozhodl v 81. minutě Gabriel Martinelli.

Columbus – Aston Villa 4:1

Aktuální mistr MLS hostil čtvrtý tým anglické Premier League. První poločas se proměnil ve one man show domácího Cucha Hernándeze, kolumbijský kanonýr totiž nasázel hattrick a prakticky rozhodl o vítězství Columbusu. Za Villans se prosadil pouze Archer.

Wolves – West Ham 3:1

V Jacksonville, nejlidnatějším městě Floridy, to bylo ryze anglické představení. Po gólech Matheuse Cunhy a Mohammeda Kuduse se do šaten odcházelo za stavu 1:1. Druhý poločas byl ve znamení četných střídání a další trefy přišly až po 70. minutě. K radosti Wolves se o obě branky postaral Rodrigo Gomes, který zpečetil konečný výsledek a rozhodl o výhře Wolves.